Frykter nazi-bråk i Stockholm

Svensk politi har sperret av deler av Stockholm sentrum i håp om å forhindre sammenstøt i en varslet demonstrasjon mot nynazistiske Svenskarnas partis møte lørdag ettermiddag.

NAZIST-DEMONSTRASJON: 
Politiet i Stockholm forbereder seg lørdag formiddag til demonstarsjonen til Sverigedemokratene på Gustav Adolfs torg og motdemonstrasjonen i Kungsträdgården.
Foto: Fredrik Persson / TT / NTB Scanpix
NAZIST-DEMONSTRASJON: Politiet i Stockholm forbereder seg lørdag formiddag til demonstarsjonen til Sverigedemokratene på Gustav Adolfs torg og motdemonstrasjonen i Kungsträdgården. Foto: Fredrik Persson / TT / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Partiets tilhengere skal møtes på Gustav Adolfs torg i den svenske hovedstaden, og i Kungsträdgården like i nærheten arrangeres en motdemonstrasjon. Nærmere 12.000 har via Facebook varslet at de vil møte opp i protest mot nazistene.

Sist helg endte med voldelige sammenstøt da rundt 1.000 antirasister demonstrerte mot Svenskarnas partis (SVP) gatemøte i Malmö. Fem personer ble alvorlig skadd etter å ha blitt ridd ned av politihester.

- Vi skal vise vår motstand mot Svenskarnas partis menneskefiendtlige, rasistiske politikk, og mot at nazister tar over deler av vårt offentlige rom, sier en av arrangørene av lørdagens motdemonstrasjon.

Store politistyrker Store politistyrker skal utplasseres i Stockholms gater for å hindre uro, og politiet advarer om at det kan være vanskelig å ta seg fram både med bil og til fots i sentrumsområdet. Ingen har ifølge TT søkt om tillatelse til å gjennomføre motdemonstrasjonen.

Både rundt møtestedet og langs nynazistenes marsjrute mot Skeppsholmen via Strömgatan kommer det til å bli satt opp sperringer for å hindre sammenstøt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer