Frykter Norge blir et «straffeparadis»

Arild Stokkan-Grande (Ap) frykter vi bare får flere og flere saker der antatt gjerningsmann stikker av.

FUNNET DREPT: Martines antatte drapsmann har kunnet gjemme seg i Jemen, og har hittil vært utenfor rekkevidde for både Norge og Storbritannia. Foto: Privat
FUNNET DREPT: Martines antatte drapsmann har kunnet gjemme seg i Jemen, og har hittil vært utenfor rekkevidde for både Norge og Storbritannia. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Utspillet kommer etter et forslag framsatt av Odd-Petter Magnussen, far til drepte Martine Vik Magnussen, i Dagbladet i går. Magnussen foreslo en ny ordning for straffeforfølgelse på tvers av landegrenser. Norges fremste ekspert på feltet, Hanne Sophie Greve, ga også sin støtte til forslaget.

- Jeg mener vi må tenke nytt når det gjelder internasjonalt samarbeid for å straffeforfølge kriminelle, sier stortingsrepresentant Arild Stokkan-Grande (Ap) til Dagbladet.

Flere saker - Vi må regne med en stadig økning i antall slike saker. Med økt migrasjon er alle land i realiteten hverandres naboland. Folk reiser som aldri før gjennom studier, kjærlighet og jobb. I Norge har vi etterhvert sett mange eksempler på slike saker, sier Stokkan-Grande.

Han henviser til både Martine-saken, saken der irakiske Osman Omer Osman er dømt i Irak for drapet på norske Marita Strøm, og Mulla Krekar-saken - der Norge ikke har kunnet utlevere Krekar grunnet antatt fare for hans liv. Alle saker som er blitt vanskeligere å håndtere siden de involverer flere land.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer