Frykter norske kurdere drar til Syria for å kjempe

Kurdisk forening i Norge har blitt kontaktet av flere norskkurdere som planlegger å reise til Syria for å kjempe etter den tyrkiske invasjonen. - Dette bekymrer oss veldig.

FORTSETTER_ I går ble det klart at Tyrkia og USA har framforhandlet en våpenhvile, men torsdag morgen meldes det likevel om at kamphandlinger ser ut til å fortsette i Ras Al-Ain i Nord-Sria. Foto: Ozan KOSE / AFP /NTB Scanpix
FORTSETTER_ I går ble det klart at Tyrkia og USA har framforhandlet en våpenhvile, men torsdag morgen meldes det likevel om at kamphandlinger ser ut til å fortsette i Ras Al-Ain i Nord-Sria. Foto: Ozan KOSE / AFP /NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kamphandlingene mellom tyrkiske og kurdiske styrker ser ut til å fortsette i Nord-Syria, til tross for den framforhandlede våpenhvilen.

Kurdiske organisasjoner i Norge frykter nå at flere kurdere med norsk statsborgerskap reiser ned til Nord-Syria for å kjempe på kurdernes side.

- Jeg vet ikke av noen spesifikt som har reist til invasjonen fra Tyrkia nå, men både jeg og foreningene våre i andre byer er hundre prosent sikker på at mange ønsker det, og prøver å finne en måte å gjøre det på. Jeg er også hundre prosent sikker på at det vil skje hvis dette fortsetter, sier Hiwa Farok Moradi, leder i Stavanger Kurdisk Demokratisk Senter, til Dagbladet.

Han hevder han har blitt kontaktet av flere som planlegger å reise nedover.

Minst fire har spurt om hjelp

- Jeg vet om minst fire personer som har vært hos meg og søkte veivisning til Rojava (navnet på det kurdiskkontrollerte området nord i Syria, journ.anm.), men vi er en sivil organisasjon som ikke tar ansvar for det, og dette bekymrer oss stort, sier Moradi, som understreker at han har stor forståelse med ønsket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer