Coronakrisa

Frykter ny bølge

Det blir tøffe tider lenge for norsk økonomi. Mange av oss må omskoleres og bytte jobb for å løfte Norge ut av krisen, advarer statsminister Erna Solberg. Nå setter hun ned et superutvalg som skal vise vei ut av den økonomiske krisen.

- TØR: Når man må ta tøffe beslutninger uten å vite alle konsekvensene, koker det ned til om du tør eller ikke, sier statsminster Erna Solberg. Her i hagen utenfor statsministerboligen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
- TØR: Når man må ta tøffe beslutninger uten å vite alle konsekvensene, koker det ned til om du tør eller ikke, sier statsminster Erna Solberg. Her i hagen utenfor statsministerboligen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg hadde faktisk helt fri i går, sier Erna Solberg da hun tar oss imot i statsministerboligen den overraskende kalde maisøndagen.

- Jeg slappet av og så gjennom en vampyrserie på Netflix. Jeg vil egentlig ikke anbefale den serien, men det var akkurat det jeg trengte.

Det er to dager siden frigjøringsdagen og Norge gjenåpnes gradvis rundt oss. Snøen som falt på Østlandet er snart borte igjen og statsministeren har kunnet ta seg en frilørdag, selv om hun innrømmer at det ble lest noen dokumenter også.

Tirsdag legges revidert nasjonalbudsjett fram, som bare er en i rekken av serien med kostbare dokumenter fra regjeringen siden coronakrisen kom til landet og nesten alt ble nedstengt 12. mars.

Den store frykten er at du og jeg tenker at vi har vunnet over viruset, tar smittereglene mindre alvorlig og at vi rykkes tilbake til start.

- Det er absolutt den største frykten, at vi må sette i verk strenge tiltak igjen. Jeg tror ikke skolestenging er det første vi gjør, men det blir å gå tilbake til hjemmekontor, stenge frisører, barer og restauranter, som er viktige jobber for folk, sier Solberg, som innstendig ber folk om å ikke slurve med smittevernreglene:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer