BRANT: Politiet setter denne bilbrannen i Haugesund i sammenheng med en brann i et bydelshus like ved i sammenheng. De to brannene skjedde i løpet av en halvtime i natt, og føyer seg inn i rekken av branner i byen den siste tida. Foto: Leif Eide
BRANT: Politiet setter denne bilbrannen i Haugesund i sammenheng med en brann i et bydelshus like ved i sammenheng. De to brannene skjedde i løpet av en halvtime i natt, og føyer seg inn i rekken av branner i byen den siste tida. Foto: Leif EideVis mer

Frykter ny brannbølge

Politiet setter en rekke branner i Haugesund den siste tiden i sammenheng. To seinest i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): I løpet av en halvtime tidlig i natt måtte brannmannskaper rykke ut til to adresser i Bleikmyr-området i Haugesund.

- I det ene tilfellet var det en bil som brant opp. I det andre brant det i noen gardiner i et bydelshus, innenfor et vindu vi antar ikke var låst, sier operasjonsleder Trond Friberg i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

I tillegg var det en tredje brann, men denne var i en annen del av byen.

- De to brannene vi setter i sammenheng skjedde bare noen hundre meter fra hverandre. Dermed har de en nærhet både i tid og geografi, sier operasjonslederen til Dagbladet.no.

Brannene føyer seg inn i en lang rekke branner i Haugesund den siste tiden.

Seinest natt til fredag brant det et hus der en mor klarte å redde sine fire barn ut. En Kripos-hund markerte for brennbar væske ved vindfanget på huset, skriver Karmoylokal.no.

For om lag et år siden var det også en brannbølge i Haugesund.

- I fjor hadde vi mange branner på kort tid i trehusbebyggelse i sentrumsnære strøk. Mange i byen opplevde den perioden som skremmende, og hadde en reell frykt. Jeg har inntrykk av at folk merker seg at det har vært mange branner igjen nå, sier operasjonsleder Friberg.