Frykter ny dødssprit

Politiet er urolige for at et nytt parti dødssprit er sendt ut på det svarte spritmarkedet i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann i 60-årene fra Oppegård ble i helgen behandlet for metanolforgiftning, og politiet har beslaglagt sprit som mannen skal ha drukket. Det som uroliger etterforskerne er at spriten som mannen drakk er fylt i kanner som ikke er like de som har vært sentrale i smuglerspritsaken tidligere i år. Det kan bety at et nytt parti med livsfarlig smuglersprit er kommet til Norge.

Kanna som spriten var lagret i er en 10-liters dunk. Den har rød kork og rød låsering, skriver VG. De tidligere kannene med farlig sprit har hatt hvit eller sort kork. Meldingen om nok et metanoltilfelle gjør spritetterforskerne urolige. Så langt i år har 11 mennesker dødd etter å ha drukket metanolholdig sprit. Over 30 er skadd.

- Nå frykter vi det verste og advarer på nytt mot å drikke noe du ikke selv har kjøpt i lovlige alkoholutsalg, sier politiinspektør Jon Aga til VG.

Han leder spritetterforskerne. I helgen forsøkte de å kartlegge hvem som har solgt og kjøpt spritkanna som nå er i søkelyset.

Mannen som drakk spriten var døden nær da han ble innlagt på Akershus universitetssykehus. Han pustet ikke og hadde tydelige tegn på metanolforgiftning. Tilstanden er ikke lenger livstruende for mannen.

FRYKTER MER DØDSSPRIT: Politiinspektør Jon Aga frykter nye partier dødssprit etter at en mann fra Oppegård ble behandlet for forgiftning i helgen.