Frykter ny miljøkatastrofe i Frankrike

Et italienskregistrert tankskip med 6.000 tonn giftige kjemikalier sank utenfor kysten av Frankrike i dag. Miljøverngrupper og politikere frykter en ny miljøkatastrofe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skipet «Ievoli Sun» fikk problemer i Den engelske kanalen i går på grunn av uværet som herjer det nordvestlige Europa, og ble tauet innover mot den franske havnebyen Cherbourg da den begynte å synke ved 09-tida i dag tidlig, omkring 19 kilometer nordvest for øya Alderney. Mannskapet på 14 var allerede reddet med helikopter.

«Ievoli Sun» har 6.000 tonn giftige kjemikalier om bord, deriblant 4.000 tonn styrene, som ifølge franske sjøfartsmyndigheter «ikke løser seg opp i vann, er svært giftig, etsende og eksplosivt». Resten av kjemikaliene om bord skal være mindre giftige.

Fly og helikoptre ble straks sendt for å overvåke eventuelle utslipp av kjemikaliene, men i formiddag var det fremdeles ingen tegn til dette.

«Ievoli Sun»s forlis kommer bare 10 måneder etter at oljetankeren «Erika» sank utenfor den franske atlanterhavskysten og førte til stor forurensning av kystområdet.

(NTB)