Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Boligpriser

Frykter ny prissmell for Oslo-boligene

I 14 år på rad har boligprisene steget fra juni til august. Meglere tror ikke det skjer i år.

BOLIG: Noen meglerfirmaer tror prisene i august kan ha falt. De vil i så fall være første gang på minst 14 år. Illustrasjonsfoto: Jarl Fr. Erichsen / NTB scanpix
BOLIG: Noen meglerfirmaer tror prisene i august kan ha falt. De vil i så fall være første gang på minst 14 år. Illustrasjonsfoto: Jarl Fr. Erichsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordvik & Partners og Eiendomsmegler 1 tror boligprisene i Oslo har falt fra juli til august. Det har ikke skjedd siden statistikken startet i 2003.

Boligmarkedet er tradisjonelt hett i august når aktiviteten tar seg opp etter sommeren. Siden bransjeforeningen Eiendom Norge startet sine målinger for 14 år siden har prisene i august alltid vært høyere enn i juli, men i år kan den trenden bli brutt, skriver Dagens Næringsliv.

Etter flere måneder med prisfall både i Oslo og resten av landet, kan det bli fortsatt nedgang i stedet for det vanlige oppsvinget i august.

Både Nordvik & Partners og Eiendomsmegler 1 venter at tallene vil vise prisnedgang i Oslo i den siste sommermåneden.

- Vi tipper en liten prisnedgang, fordi en del boliger som var i markedet før sommeren, er blitt solgt til korrigert pris i august, sier Jon Olav Halgunset, konstituert direktør for Oslo og Akershus i Eiendomsmegler 1.

Krogsveen tror på nullvekst i Oslo og en svak vekst ellers i landet. Også andre aktører er forsiktige optimister og tror på positive tall allerede i august.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!