Frykter ny seriemorder i Frankrike

Én mann kobles til flere drap i Paris' forsteder, bare uker etter at Mohammed Merah gikk berserk i Toulouse.

DRAPSMANN:Fransk-algeriske Mohammed Merah drepte syv personer i Toulouse, inkludert tre barn. Nå frykter franske myndigheter at en ny seriedrapsmann er på ferde, denne gangen i en av forstedene sør for Paris. Foto: AFP / FRANCE 2
DRAPSMANN:Fransk-algeriske Mohammed Merah drepte syv personer i Toulouse, inkludert tre barn. Nå frykter franske myndigheter at en ny seriedrapsmann er på ferde, denne gangen i en av forstedene sør for Paris. Foto: AFP / FRANCE 2Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mistanken har oppstått etter at en 47 år gammel kvinne ble skutt og drept i forstaden Grigny sør for Paris torsdag. Kvinnen, som er av algerisk opprinnelse, ble skutt av en mann i oppgangen på en boligblokk. Gjerningsmannen flyktet deretter på en skuter.

For drøyt to uker siden ble en 81 år gammel mann skutt med samme type våpen ved en boligblokk i forstaden Ris-Orangis, like ved Grigny. To lignende drap skjedd i februar og november i fjor, men en mann er allerede pågrepet i forbindelse med det første.

Det er ingenting som foreløpig tyder på et religiøst eller politisk motiv, men politiet utelukker ikke at samme person står bak, ifølge Frankrikes innenriksminister Claude Gueant. Han sa fredag at alt settes inn på å finne mannen som drepte den 47 år gamle kvinnen.

Drapene skaper også assosiasjoner til den 23-årige seriedrapsmannen som drepte i alt sju personer i og ved Toulouse i forrige måned. Mannen sa selv at han var en tilhenger av al-Qaida før han ble drept i en politiaksjon der han nektet å overgi seg. (NTB)