Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset i Sør-Korea:

Frykter ny smittebølge- stenger nattklubber

Flere tusen barer og nattklubber i Seoul og omegn har måttet stenge på grunn av et plutselig smittehopp knyttet til en festglad 29-åring.

FRYKTER NY SMITTETOPP: Sør-Korea har besluttet å stenge alle nattklubber som følge av at en 29 år gammel mann så langt har smittet over 50 personer etter en tur på byen forrige helg. Her desinfiseres gaten utenfor et religiøst trossamfunn i Seoul, der 30 medlemmer hadde fått påvist coronavirus-smitte under forrige smittetopp. Foto: Kim Jun-beom / Yonhap via AP / NTB scanpix
FRYKTER NY SMITTETOPP: Sør-Korea har besluttet å stenge alle nattklubber som følge av at en 29 år gammel mann så langt har smittet over 50 personer etter en tur på byen forrige helg. Her desinfiseres gaten utenfor et religiøst trossamfunn i Seoul, der 30 medlemmer hadde fått påvist coronavirus-smitte under forrige smittetopp. Foto: Kim Jun-beom / Yonhap via AP / NTB scanpix Vis mer

Sør-Korea har de siste dagene begynt å lempe på de strenge smittevernrestriksjonene.

Nå ser likevel myndighetene seg nødt til å stenge 2.100 barer, nattklubber og diskoteker i Seoul etter at flere titalls mennesker er blitt smittet i ett av byens mest populære utelivsområder.

Mange av de smittede har forbindelser til en 29 år gammel mann som besøkte fem nattklubber og barer forrige helg før han testet positivt.

Rundt 7.200 personer antas å ha besøkt de fem stedene, og myndighetene har bedt alle om å teste seg. Over 50 smittetilfeller er så langt knyttet til 29-åringen.

- Uforsiktighet truer

Søndag meldte myndighetene om 34 nye smittetilfeller i løpet av siste døgn, og 24 av dem kan spores til 29-åringen.

Barene ligger i Itaewon, et populært nattklubbområde i den sørkoreanske hovedstaden.

Utesteder i Seoul er stengt som følge av et nytt smittehopp knyttet til en mann som forrige helg besøkte fem barer og nattklubber. Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB scanpix
Utesteder i Seoul er stengt som følge av et nytt smittehopp knyttet til en mann som forrige helg besøkte fem barer og nattklubber. Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB scanpix Vis mer

Også i Gyeonggi-provinsen, som omkranser Seoul og har 12 millioner innbyggere, må over 5.700 utesteder holde stengt i to uker fra og med søndag.

Seouls ordfører Park Won-soon sier at framgangen som er oppnådd i kampen mot coronaviruset, er truet på grunn av noen få uforsiktige mennesker.

Moon ber om varsomhet

President Moon Jae-in ber folk være forsiktige.

- Det er ikke over før det er over, sa Moon i en tale søndag.

- Vi må aldri senke skuldrene når det gjelder smittevern.

ENDELIG UTEPILS: Det ble lange køer da kranene endelig åpnet opp i Oslo igjen etter coronapandemien. Video: Ørjan Ryland/Amanda Walnum / Dagbladet Vis mer

Så seint som onsdag begynte Sør-Korea å lempe på enkelte av restriksjonene. Landet har fungert som et forbilde for resten av verden ettersom myndighetene ved hjelp av intens smittesporing og isolering har greid å holde utbruddet under kontroll.

Så langt har nærmere 11.000 mennesker fått påvist coronasmitte i Sør-Korea, mens 256 personer er døde. Landet har over 50 millioner innbyggere.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!