Frykter ny snikskytter

En snikskytter er på ferde i Ohio i USA. Ti personer er blitt beskutt på samme veistrekningen nær byen Columbus, der en kvinne ble skutt og drept tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gail Knisley (62) ble drept av et skudd som gikk gjennom døra på bilen hun satt i. Knisleys venninne unngikk så vidt å bli truffet.

Sheriff Steve Martin opplyser at analyser av kulen viser at det kan være forbindelse mellom Knisley-drapet og minst en annen skyteepisode i området.

Frykten for en ny snikskytter sprer seg i området.

En bilist skal ha blitt beskutt bare timer etter at Knisley ble drept.

- Disse funnene viser at skyteepisoden som resulterte i at Gail Knisley døde, ikke var en tilfeldig eller enestående voldshandling, sier sheriff Steve Martin.

Vil ikke spekulere

Martin vil ikke spekulere i hva slags våpen som er brukt. Det er også uklart om én eller flere personer står bak skytingen. Etterforskerne har mottatt over hundre tips i saken.

De unngår i det lengste å bruke ordet snikskytter, men kan ikke utelukke muligheten for at det også er en forbindelse mellom flere andre innrapporterte saker de siste månedene.

Politiet har etterforsket til sammen ti skyteepisoder på og ved samme strekning på Interstate 270. Den første episoden skjedde i mai, og de øvrige i løpet av de siste sju ukene.

Patruljerer

Politiet har forsterket patruljeringen av den øde veistrekningen som hovedsakelig er omgitt av skog, men også industriområde og boligbebyggelse. Området brukes både til jakt og til å skyte på blink.

Den siste skyteepisoden ble bekreftet torsdag, to dager etter at Knisley ble drept. En kvinne fra Columbus punkterte da hun kjørte i nærheten av Interstate 270. Fra bilverkstedet fikk hun høre at årsaken var ei kule i dekket. Kvinnen varslet politiet først da hun hørte om de andre skyteepisodene i området.

Denne uka ble John Allen Muhammad kjent skyldig i snikskytterdrapene i Washington i fjor høst. Juryen mente Muhammad bør få dødsdom. Det blir opp til dommeren å avgjøre.

DREPT: Gail Knisley (62) ble drept da en kule gikk gjennom bildøra.
FRYKTENS VEI: Det er langs denne veistrekningen ved byen Columbus i Ohio at kulene har sittet løst den siste tida.