Moskéangrepet i Bærum:

Frykter nye angrep

Retten mener det er en stor gjentakelsesfare dersom den siktede ikke varetektsfengsles.

VARETEKTSFENGLSES: Philip Manshaus ankommer sammen med sin forsvarer Unni Fries til fengslingsmøte i Oslo tingrett. Foto: Henning Lillegård
VARETEKTSFENGLSES: Philip Manshaus ankommer sammen med sin forsvarer Unni Fries til fengslingsmøte i Oslo tingrett. Foto: Henning Lillegård Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag kom det fram at Manshaus varetektsfengslet i fire uker, de to første i full isolasjon.

I kjennelsen kom det også fram at retten mener det er reell og konkret fare for at Manshaus vil forsøke å fjerne spor eller påvirke vitner eller eventuelle medskyldige om han bli løslatt.

- Det anses mest sannsynlig at muligheten vil bli benyttet om siktede ikke varetektsfengsles, heter det i kjennelsen. Retten mener også det er stor gjentakelsesfare, og frykter at Manshaus kan forsøke å gjennomføre liknende handlinger.

- Fengsling antas påkrevd for å hindre at siktede på ny begår en straffbar handling som kan medføre høyere straff enn fengsel i 6 måneder, skriver Oslo tingrett, og viser til terrorsiktelsen.

- Det foreligger en sterk grad av sannsynlighet for at siktede vil begå nye lovbrudd av samme karakter dersom han ikke fengsles, skriver Oslo tingrett.

Omtaler seg som trehogger

Da Philip Manshaus oppga personalia for dommer Sven Olav Solberg i Oslo tingrett i dag, omtalte han stillingen sin som «trehogger». Det kommer fram av kjennelsen mot ham.

Fra før er det kjent at 21-åringen har en formue på omkring tre millioner kroner og eier flere eiendommer, både i Oslo og i Bærum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer