Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frykter nye flodbølger

Nordmenn på ferie i Krabi i Thailand frykter at det skal komme nye flodbølger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag tidlig ble det registrert et nytt jordskjelv ved den indonesiske øya Sumatra, og meteorologer i flere sør-asiatiske land varslet at dette kunne føre til mindre flodbølger i regionen. I kveld var det imidlertid ikke kommet rapporter om nye bølger.

- Vi har blitt fortalt at det skal komme en ny flodbølge, men dette varselet er usikkert, og foreløpig vet vi ikke hva som skjer, forteller Margreth Soukup (18) fra Fredrikstad på telefon til NTB.

I trebåt Sammen med familien sin var hun søndag ute i en liten trebåt utenfor Krabi på vei til en strand da de plutselig oppdaget flodbølgen som kom skyllende inn mot land.

- Kapteinen på båten var heldigvis erfaren, og oppdaget hvor stor bølgen var. Han kjørte så fort han kunne inn mellom to øyer. Bølge feide fullstendig over den ene øya, men ble heldigvis kraftig bremset av øya, slik at vi kom uskadd fra det hele, forteller Soukup.

Gårsdagens hendelse har gjort et voldsomt inntrykk.

Kaos - Fra den lille båten ble vi fraktet til en større ferje. Der måtte vi sitte å vente i seks timer. Da vi satt der, så vi skadde bli brakt inn til land. Det var et skremmende syn. Da vi kom inn til land ble vi møtt av et kaos inne i sentrum av Krabi, forteller Soukup.

I dag tilbrakte familien på hotellet, som ligger så høyt at det ikke er noen fare for at det skal rammes av en eventuell ny flodbølge.

- Etter planen skulle vi reist til Phuket seinere i uka, men nå er alt veldig kaotisk, og vi vet ikke hva som skjer, sier Soukup.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media