Corona-kaos i India

Frykter nye mutanter

Smittespredningen i India, med nær halvannen milliard innbyggere, er helt ute av kontroll.

MASSEKREMASJON: Her brennes mennesker som har dødd med corona i New Delhi denne uka. Danish Siddiqui / Reuters / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Covid-19-smitten er helt ute av kontroll i India, et land med 1,4 millarder innbyggere. Ifølge Sky News ble 346 786 nye smittede registrert lørdag - det er en dyster ny global dagsrekord.

Til sammen 16,6 millioner er smittet, og ca. 190 000 er registrert døde med corona. Lørdag var antallet døde siste døgn hele 2624.

I Bergen

En såkalt dobbeltmutasjon, kalt India-viruset, er nå trolig dominerende i landet, og har også funnet veien til Norge. Foreløpig er bare én person her til lands registrert smittet av varianten, i forrige uke i Bergen.

Lite tyder på at situasjonen i India vil bedre seg med det første. Sykehusene strever med å tilby nok oksygen til alvorlig syke pasienter, og det er mangel på sengeplasser og medisiner.

Noen steder må lik brennes i parker, ettersom krematoriene har sprengt kapasitet.

Årsaken til den graverende situasjonen er sammensatt. India er stedvis svært tettbefolket, og motstand mot å bruke munnbind er utbredt. I tillegg bidrar massemønstringer som den hinduistiske festivalen Kumbh Mela og store demonstrasjoner i delstaten Tamil Nadu til tett omgang mellom tusenvis av deltakere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer