SENKET:  Det Sør-Koreanske krigsskipet Cheonan ble senket nær grensen til Nord-Korea tidligere i år. Foto: BYUN YEONG-WOOK/ AFP PHOTO
SENKET: Det Sør-Koreanske krigsskipet Cheonan ble senket nær grensen til Nord-Korea tidligere i år. Foto: BYUN YEONG-WOOK/ AFP PHOTOVis mer

Frykter nye nordkoreanske angrep

Senkingen av et sørkoreansk krigsskip tidligere i år kan være begynnelsen på en periode med direkte nordkoreanske angrep på Sør-Korea.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Det mener den pensjonerte generalen James Clapper, som er nominert av president Barack Obama til å overta stillingen som nasjonal etterretningsdirektør.

I et skriftlig svar til Senatets etterretningskomité gikk han tirsdag inn på vurderingen av situasjonen i Nord-Korea.

- Den viktigste erfaringen for oss alle i etterretningsvirksomheten av årets provokasjoner fra Pyongyang er å skjønne at vi kan være på vei inn i en farlig ny periode der Nord-Korea igjen vil forsøke å fremme sine innenrikspolitiske og utenrikspolitiske mål gjennom direkte angrep på våre allierte i Republikken Korea, sa Clapper.

- Sammen med dette hører en ny erkjennelse av at Nord-Koreas militære styrke fortsatt utgjør en trussel som ikke kan tas lett på, tilføyde han.

(NTB)