Frykter nye ras i Hanekleivtunnelen

Statens vegvesen stenger all trafikk gjennom tunnelen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statens vegvesen frykter nye ras og stenger all trafikk gjennom Hanekleivtunnelen på E18 i Vestfold.

Sørgående løp har vært stengt siden tunnelen raste sammen første juledag, men nå stenger veivesenet også det nordgående løpet av hensyn til trafikksikkerheten.

- Dette gjør vi for å være på den sikre siden, sier distriktssjef Roar Gärtner i Statens vegvesen til NTB.

Sprekkdannelser

Geologiske undersøkelser viser at det er nødvendig med mer sikringsarbeid. Fjellkvaliteten bekymrer, og sprekkdannelsene i det nordre løpet er av en sånn karakter at det er nødvendig med forsterkninger. Tunnelvegg og - tak må vann- og frostsikres.

- Vi må bygge et hvelv av betong som er så sterkt at det holder på plass steinmasser og annet som måtte rase ned, sier regionvegsjef Andreas Setsaa.

Tunnelen vil være stengt i flere måneder. Distriktssjefen sier veien trolig kan åpnes igjen i mai eller juni.


- Ingen fare for bilister 

Nordgående løp i Hanekleivtunnelen ble holdt åpent for trafikk etter raset i julen. Veivesenet avviser at folk som har kjørt gjennom tunnelen har vært utsatt for fare.

- Vi mener at bilister ikke har vært utsatt for fare. Det er nettopp det vi forsøker å unngå ved at vi nå stenger, sier Gärtner.

Veivesenet understreker at det ikke har vært noe nedfall inne i tunnelen.

- Vi har hatt geologiske eksperter som har vurdert dette nøye. De har konstatert at sprekkdannelsen er av en slik karakter at det er riktig å stenge tunnelen for å foreta sikringsarbeid. Vi kan ikke ha en tunnel som kan bli utrygg i fremtiden, sier regionvegsjef Setsaa.

Ekstra vedlikehold

Omkjøring ble skiltet fra klokken 18 fredag. Det er forsterket vedlikehold på omkjøringsveiene som skal ta unna E18-trafikken. Det vil bli ekstra brøyting og salting.

Politiet vil også følge med trafikken i området. Den gamle E18 har ikke samme standard som den nye firefelts motorveien med midtskille.

- Vi vil vurdere å skilte ned et område fra 80 til 70 kilometer i timen, sier Gärtner.

Politiet opplyser fredag kveld at trafikken i området gikk uten problemer. (NTB)

KAN RASE IGJEN: I kveld ble begge løp i Hanekleivtunnelen i Vestfold stengt.