Frykter nye ras i nord

63 mennesker er fortsatt evakuert i Nord-Norge på grunn av skredfaren. Ekspertene har ikke kontroll på situasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter et møte i dag mellom politiet og Hammerfest kommune, ble evakueringen opprettholdt.

Totalt er 25 mennesker i Hammerfest evakuert, og i tillegg har 24 mennesker på ulike steder i Finnmark måtte forlate sine hjem. I tillegg har noen mennesker forlatt sine hjem på egen hånd, uten at politiet har kontroll over hvor mange det kan være.

Politiet i Hammerfest hadde i dag et møte med kommunen for å drøfte skredfaren. Det ble da bestemt at man opprettholder evakueringen, og avventer situasjonen til skredeksperter har vurdert skredfaren senere på ettermiddagen.

- Da får man se om de kan flytte tilbake, eller om vi må evakuere flere, sier stabssjef Harry Romsdal i Vest-Finnmark politidistrikt.

14 pensjonister er fremdeles evakuert i Lyngseidet i Troms. En skredekspert vurderte skredfaren i formiddag, men lensmannen i Lyngen sier at pensjonistene ikke får flytte tilbake før over helgen.

Flere veier i Troms og Finnmark er enten stengt eller så er det innført kolonnekjøring. Det samme gjelder noen veier i Nordland, Nord-Trøndelag, Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane, opplyser Statens vegvesen.

(NTB)