Forsvaret gjorde seg klare fredag med gravemaskiner og annet tungt utstyr for å grave fram de tre omkomne etter skredulykken i Tromdalen på Senja i påsken. Letingen fortsetter søndag. Foto: Forsvaret / NTB scanpix
Forsvaret gjorde seg klare fredag med gravemaskiner og annet tungt utstyr for å grave fram de tre omkomne etter skredulykken i Tromdalen på Senja i påsken. Letingen fortsetter søndag. Foto: Forsvaret / NTB scanpixVis mer

Frykter nye skred i leteområdet i Senja

- Vi har foreløpig ikke gjort noen funn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dårlig vær og ugunstig vindretning i Tromdalen i Senja gjør at man frykter nye skred i området, der store letemannskaper forsøker å finne de tre omkomne snøscooterførerne.

Letingen etter de tre omkomne mennene i 30-åra pågikk hele søndagsnatten og fortsatte utover søndagen, men foreløpig uten resultat.

- Vi jobber ufortrødent videre, men har foreløpig ikke gjort noen funn, sier regionlensmann Arnold Nilsen til NTB i 13-tida søndag ettermiddag.

Han forteller at været ikke er på letemannskapenes side.

- Vi gjør værbetraktninger hele tiden. Det er en del snø og ugunstig vindretning. Dersom vi er uheldige, kan det bli skredfare og mannskapene må trekke seg tilbake. Men jeg håper været blir såpass bra at vi kan jobbe videre i dag, sier regionlensmannen.

Øker tempoet Militære mannskaper søkte i skredområdet gjennom hele natten, og søndag morgen ble nye mannskaper fra Røde Kors satt inn i letingen. På ettermiddagen ble en ekstra snøtråkkemaskin satt inn i arbeidet med å rydde vekk snø som lavinehunder og mannskaper med søkestaver har gått gjennom.

- På grunn av været har vi satt inn enda en snøtråkkemaskin for å øke tempoet i arbeidet. Dermed har vi to slike maskiner som brukes til å skyve bort de store snømassene som er gjennomsøkt, sier Nilsen.

Arnold Nilsen forteller at operasjonen er krevende i den trange og dype elvedalen.

Skiftordning Etter halvannen uke kunne letemannskapene lørdag ettermiddag endelig ta seg inn i skredområdet Tromdalen for å søke etter de tre mennene som ble tatt av snøskred mens de kjørte snøscootere 26. mars.

Egentlig skulle letingen ha blitt avsluttet ved mørkets frembrudd lørdag kveld, men på grunn av usikkerhet om været fremover, bestemte politiet seg for å fortsette gjennom natten.

Ifølge Arnold Nilsen er det til enhver tid 40-50 personer som leter i en skiftordning, som så går av for å hvile mens neste gruppe går på.

Snøsprengning Forsvaret har sprengt bort store mengder snø i skredområdet, og det ble lørdag ettermiddag slått fast at det var trygt nok til at mannskapene kunne ta seg inn der. Til sammen deltar rundt 200 personer i skredsøket.

Snøen er både dyp og tettpakket i området der de tre mennene ligger begravd.

(NTB)