Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frykter nye terrorangrep i Belgia

Sikkerhetsnivået hevet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sikkerhetsnivået i Belgia ble i går kveld hevet etter at politiet gikk til aksjon mot en gruppe terrorister. Nå melder den belgiske avisa De Tijd at det er frykt for nye terrorangrep.

Spesielt i hovedstaden Brussel er sikkerhetsnivået hevet betraktelig og belgisk presse melder at det er mottatt terrortrusler i byen.

Politiet skal ha en pressekonferanse klokka 11.

De mistenkte fra aksjonen i går er belgiske statsborgere, melder NTB. Ingen politifolk kom til skade i aksjonen i Verviers, som ligger i provinsen Liege og har drøyt 50.000 innbyggere.

CNN melder at de sitter på informasjon om at det kan være inntil 20 såkalte «sovende terrorceller» - på mellom 120 og 180 personer - som er klare til angrep i Frankrike, Tyskland, Beglia og Nederland.

- Skuddvekslinger I natt var det skuddvekslinger i den belgiske byen Liège. Det er foreløpig ukjent om skuddvekslingene har noen sammenheng med antiterroraksjonen i byen Verviers. Flere franske medier melder at skuddvekslingen skal ha skjedd under en biljakt ved motorveien i Angleur.

Tidligere torsdag kveld ble to personer er drept og én ble skadd i forbindelse med en antiterroraksjon i regi av belgisk politi i gata rue des Ecoles i Verviers.

Angrepet
Politiet oppsøkte området på bakgrunn av terrormistanke rettet mot personer som har returnert fra Syria.

- Under etterforskningen fant vi at denne gruppa skulle utføre et terrorangrep i Belgia, opplyser belgisk påtalemyndighet på en pressekonferanse torsdag kveld.

Da politiets spesialstyrke ankom Verviers, ble det umiddelbart åpnet ild mot politifolkene.

- Det skjøt i flere minutter med militære våpen og håndvåpen mot politiets spesialstyrke før de ble nøytralisert, sier påtalemyndigheten.

To personer er drept, mens en tredje person, som er skadd, er i politiets varetekt. Ingen politifolk ble skadd under hendelsen.

Belgia er det europeiske landet med det høyeste antallet borgere som sammenlignet med folketall har deltatt i krigen i Syria de siste årene, ifølge NTB.

SIKKERHET: Sikkerhetsnivået i Belgia ble i går kveld hevet etter at politiet gikk til aksjon mot en gruppe terrorister. Nå melder den belgiske avisa De Tijd at det er frykt for nye terrorangrep. Foto: AP Photo/Virginia Mayo
SIKKERHET: Sikkerhetsnivået i Belgia ble i går kveld hevet etter at politiet gikk til aksjon mot en gruppe terrorister. Nå melder den belgiske avisa De Tijd at det er frykt for nye terrorangrep. Foto: AP Photo/Virginia Mayo Vis mer