Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frykter nytt sirkus

Alle partene frykter nytt sirkus når saken mot Quart-festivalen skal opp neste uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle parter ønsker for enhver pris å unngå gjentakelse av tirsdagens sirkus når Quart-festivalen skal møte i Kristiansand tingrett neste uke. Kun et nøye utvalgt antall vitner er kalt inn under straffesaken mot Quart-festivalen som er satt til onsdag 17. november.

Verken aktor Ingrid Thorsen eller forsvarer for Quart-festivalen, advokat Morten Furuholmen, ønsker å risikere en gjentakelse av tirsdagens «show» i Kristiansand tingrett. Det var stripping i pausen, salg av plakater og T-skjorter til inntekt for regnskogen - og et kobbel av presse på jakt etter sjokknyheter i gangene på tinghuset.

Urokråkene var paret Tommy Hol Ellingsen (28) og Petra Leona Johansson (22) som møtte i retten tiltalt for å ha gjennomført samleie på konsertscenen under Quart-festivalen i sommer.

Får ikke komme

Samleieparet får ikke komme. De er ikke innkalt som vitner neste onsdag, selv om de sto bak handlingen som Quart-festivalen er tiltalt for.

Det er heller ikke vokalist Kristopher Schau i The Cumshots. Selv om han har vedtatt boten på 10.000 kroner for å ha latt paret ha samleie på scenen mens bandet spilte.

NRK-underholder Espen Thoresen Hværsaagod er eneste kjendis som er innkalt som vitne. Han var pressetalsmann under sommerens Quart-festival.

- Det er en fordel med distanse, ut fra det jeg så av begivenhetene tirsdag, sier Quart-festivalens forsvarer Morten Furuholmen.

Han er glad Quart-festivalen får sin egen rettssak. Han har dessuten bevisst valgt å bruke gitarist Ole Petter Andreassen i The Cumshots som vitne. Han har en langt lavere profil enn kollega Schau.

Andre vitner som er innkalt til Kristiansand tingrett er tidligere Quart-sjef Toffen Gunnufsen, folk fra Quarts administrasjon og ledelse, samt en del politifolk.

Pikant

Advokat Furuholmen sier han blir overrasket om Quart-festivalen blir dømt for samleiet. Han mener festivalen ikke har straffansvar.

- Dette er ikke rettslig holdbart. Om for eksempel Kristopher Schau hadde kastet rundt en pose med kokain fra scenen. Skulle Quart da ha blitt ansvarlig for dette?

- Et annet og mer pikant eksempel er fra retten tirsdag der en av de tiltalte slipper ned buksene i en pause. Skal man da gi foretaksstraff til retten? Han slipper buksene inne i en rettssal, men ingen griper inn, og hvor er rettsbetjentene? De må da vite at det er en fare for at dette kan skje, sier Furuholmen.

Quart-festivalen er tiltalt etter straffelovens paragraf 201a. for samleiet som Tommy Hol Ellingsen og Petra Leona Johansson gjennomførte på scenen i Bendiksbukta under The Cumshots' konsert på Quart-festivalen 6. juli. For dette har de fått en foretaksstraff på 50.000 kroner. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media