Frykter nytt tilfelle av munn- og klovsyke

Gård isolert i Storbritannia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Britiske dyrehelsemyndigheter frykter at de har oppdaget et nytt tilfelle av munn- og klovsyke.

Fredag opprettet de en ny midlertidig kontrollsone i en radius på tre kilometer rundt området som ligger utenfor den kontrollsonen som ble opprettet ved tidligere utbrudd.

Sjefveterinær Debby Reynolds ville torsdag kveld ikke angi nøyaktig hvor kontrollsonen ligger.

- Sykdomssituasjonen utvikler seg. Begrensning og utrydding av munn- og klovsyke er det vi prioriterer, heter det i en uttalelse fra Reynolds.

Dersom det bekreftes et nytt tilfelle, vil det være et nytt alvorlig tilbakeslag for den britiske kvegindustrien.

Ifølge Reynolds er det ennå ikke tatt en klinisk prøve, og det er kun små tegn på en infeksjon.

Sjefveterinæren karakteriserte tidligere i uka faren for at den smittsomme dyresykdommen skal spre seg til andre deler av landet som «lav, men ikke neglisjerbar», forutsatt at strenge sikkerhetstiltak fortsatt blir håndhevet.

Reynolds ga onsdag ordre om nedslakting av bestanden på en tredje gård, som ligger ved siden av en av gårdene som er rammet av munn- og klovsyken. Nedslaktingen skjer som et forebyggende tiltak, og tester blir gjennomført for å avgjøre om flere dyr er smittet.

FRYKTEN SPRER SEG: Tidligere denne uka ble slaktet kveg fraktet bort og destruert etter det andre bekreftede utbruddet av munn- og klovsyke i Surrey. Foto: HUGO PHILPOTT / EPA
FRYKTEN SPRER SEG: Tidligere denne uka ble slaktet kveg fraktet bort og destruert etter det andre bekreftede utbruddet av munn- og klovsyke i Surrey. Foto: HUGO PHILPOTT / EPA Vis mer

(NTB)