Frykter nyttårsaften

Sikkerheten er på topp når amerikanerne starter nyttårsfeiringen på Times Square klokka 06 norsk tid. For første gang vil politifolkene ha utstyr for å måle radioaktivitet og bakterier i luften, og alle må passere kontrollposter med bombehunder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det skriver New York Post.

En halv million mennesker ventes til den tradisjonelle nyttårsfeiringen på Times Square. Folk har samlet seg til feiringen siden 1904.

Beredskapen er på topp i den terrorrammede byen. Politiet har på forhånd trålet alle tenkelige og utenkelige steder for å hindre at terrorister slår til på selveste nyttårsaften. En slikt angrep er myndighetenes mareritt på grunn av den enorme folkemengden som møter frem til feiringen.

Mange har bestemt seg for å komme for å vise at de ikke er redde for terroristene. Politiet er utstyrt med apparater for å måle radioaktivitet i menneskemengden og måleapparater for å sjekke at det ikke er bakterier eller kjemiske midler i luften.

Alle som vil inn på plassen, må passere én av de 16 kontrollpostene som er satt opp rundt plassen. Postene er bemannet av politi med metalldetektorer og spesialtrente bombehunder.

Drøyt 7000 politifolk passer på sikkerheten. De får hjelp av flere hundre FBI-agenter, skriver New York Post. Skarpskyttere er utplassert, og det er flyforbud over byen.

Rudy Giuliani, som nettopp har gått av som borgermester, vil være til stede og tale. Det er ekstra sikkerhetstiltak for å beskytte Giuliani i tilfelle terrorister slår til.

SAMLINGSSTED:</B> Hundretusener av mennesker møtes hver nyttårsaften på Times Square for å ønske det nye året velkommen.
ANNERLEDES: Det blir en annerledes nyttårsaften i New York. Politiet tråler området rundt den kjente plassen i frykt for terrorangrep. En mann leverer ballonger til feiringen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer