Frykter økt hat mot muslimer i Norge

Bystyrerepresentant Nasir Ahmed (Ap) frykter at folk kan få et galt inntrykk av muslimer etter at Anders Behring Breivik har kalt dem for voldtektsmenn, mordere og «jihadister».

BEKYMRET: Nasir Ahmed frykter for konsekvensene etter all den negative omtalten av muslimer som er gitt av Anders Behring Breivik. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
BEKYMRET: Nasir Ahmed frykter for konsekvensene etter all den negative omtalten av muslimer som er gitt av Anders Behring Breivik. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den 28 år gamle prosjektlederen i it-bransjen og AUF-eren hadde selv planlagt å reise til Utøya lørdag 23. juli, og hadde tanker om å framskynde reisen til fredag 22. juli. Det ble det ikke noe av. Han mistet flere gode venner.

Nå tenker han med bekymring på at han er midt i hatsiktet til terrortiltalte Anders Behring Breivik.

- Jeg er medlem av AUF, er bystyrerepresentant for Arbeiderpartiet og jeg er en muslim som helst går i moskéen hver fredag, sier Nasir Ahmed.

- Sterkt medfølelse Han har sterk medfølelse for de pårørende og overlevende som nå må gjennomgå det han kaller oppgjørets tid i Oslo tingrett, og sier at det er viktig å stå sammen, uavhengig av kjønn og etnisitet.

Han tenker at straffesaken mot Behring Breivik handler om følelser, sterke inntrykk og mulige konsekvenser.

- Vi leser og hører at muslimer blir kalt for kriminelle voldtektsmenn og mordere. Muslimer er «jihadister» som har som mål å erobre Norge og Europa, og setter vårt demokrati i fare. Jeg tenker at dette blir svært vanskelig for unge muslimer å få definere sin egen muslimske identitet, sier Nasir Ahmed.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer