KIRKEVALGET 2019

Frykter omkamp om vielse av homofile og lesbiske

Den konservative bønnelista vil reversere vedtaket om kirkelig vigsel av likekjønnede. - Skal vi beholde den breie og inkluderende folkekirka, må folk stemme, sier Trine Skei Grande.

Kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande (V) ga sin stemme til Åpen folkekirke da hun besøkte kirkevalglokalet i Gamlebyen og Grønland menighet, her sammen med partifelle Odd Einar Dørum, som er en av kandidatene på Åpen folkekirkes liste i Oslo. Bak valgfunksjonærene Thomas Jystad (t.v.) og Dag Standal. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet
Kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande (V) ga sin stemme til Åpen folkekirke da hun besøkte kirkevalglokalet i Gamlebyen og Grønland menighet, her sammen med partifelle Odd Einar Dørum, som er en av kandidatene på Åpen folkekirkes liste i Oslo. Bak valgfunksjonærene Thomas Jystad (t.v.) og Dag Standal. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Bønnelista stiller til valg i alle bispedømmer, bortsett fra Oslo og Sør-Hålogaland. Jo Hedberg, leder for Bønnelista, forklarer at den er etablert som et alternativ fordi kirken styres på en politisk måte og derfor er svært topptung.

- Åpen folkekirke ønsker en sentralstyrt kirke, som vil kvele initiativ, frivillighet og dugnadsånd i kirken. Dette ser vi allerede godt i store deler av Kirke-Norge. Vi må finne ut hvordan vi kan føre kirkens ressurser ned til det lokale arbeidet så det kommer medlemmene til gode. Her er det snakk om i alle fall 300 millioner som bør omdisponeres, sier Jo Hedberg til Dagbladet.

Håkon Kolstad Varhaug (23), toppkandidat for Bønnelista i Agder og Telemark, begrunnet sitt engasjement i NRK 12. august:

«At kirka går inn for likekjønnede ekteskap og ikke anser det som synd, er skummelt. Fordi det er feil. For hvis du velsigner ei synd, kan du ikke få tilgivelse for den synda, for du erkjenner ikke at det er ei synd.»

Hver sjette stemte

Den norske kirke har tre millioner medlemmer, men bare 16,7 prosent av dem stemte ved forrige kirkevalg i 2015. Nå oppfordrer kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande til å bruke stemmeretten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer