Frykter opptøyer etter nytt politidrap i USA

Rumain Brisbon skutt og drept i Arizona.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nok en ubevæpnet svart mann er skutt og drept av politiet i USA, denne gangen i Arizona.

Politiet ble tilkalt av vitner som hevdet at 34 år gamle Rumain Brisbon solgte narkotika fra en bil utenfor en butikk i Phoenix.

Da politimannen som kom til stedet ba ham komme ut av bilen, flyktet han til fots. Politimannen innhentet ham, og i basketaket som fulgte ble Brisbon skutt og drept. Hendelsen skjedde tirsdag denne uka.

Var ubevæpnet - Politimannen fryktet at han hadde en pistol i lomma og avfyrte to skudd som traff Brisbon i overkroppen, heter det i en kunngjøring fra Phoenix-politiet.

Brisbon ble erklært død på stedet og viste seg å være ubevæpnet. I bilen han flyktet fra ble det derimot funnet et skytevåpen, samt en krukke med marihuana, opplyser politiet.

Ingen tillit Det har vært store protester i USA den siste tiden etter at storjuryer har besluttet at det ikke skal reises tiltale mot to andre politimenn som drepte ubevæpnede svarte.

Den siste kjennelsen kom i New York onsdag, der seksbarnsfaren Eric Garner ble kvalt til døde under en pågripelse i juli.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer