Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frykter opptøyer etter nytt politidrap i USA

Rumain Brisbon skutt og drept i Arizona.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nok en ubevæpnet svart mann er skutt og drept av politiet i USA, denne gangen i Arizona.

Politiet ble tilkalt av vitner som hevdet at 34 år gamle Rumain Brisbon solgte narkotika fra en bil utenfor en butikk i Phoenix.

Da politimannen som kom til stedet ba ham komme ut av bilen, flyktet han til fots. Politimannen innhentet ham, og i basketaket som fulgte ble Brisbon skutt og drept. Hendelsen skjedde tirsdag denne uka.

Var ubevæpnet - Politimannen fryktet at han hadde en pistol i lomma og avfyrte to skudd som traff Brisbon i overkroppen, heter det i en kunngjøring fra Phoenix-politiet.

Brisbon ble erklært død på stedet og viste seg å være ubevæpnet. I bilen han flyktet fra ble det derimot funnet et skytevåpen, samt en krukke med marihuana, opplyser politiet.

Ingen tillit Det har vært store protester i USA den siste tiden etter at storjuryer har besluttet at det ikke skal reises tiltale mot to andre politimenn som drepte ubevæpnede svarte.

Den siste kjennelsen kom i New York onsdag, der seksbarnsfaren Eric Garner ble kvalt til døde under en pågripelse i juli.

USAs justisminister Eric Holder har varslet føderal gransking av drapet på Garner, og president Barack Obama har slått fast at mange svarte amerikanere ikke har tillit til politiet.

Opptøyer Politiet i Cleveland har vært gransket siden mars 2013, en gransking som ble ytterligere aktuell etter at en tolv år gammel gutt som viftet med en lekepistol, ble skutt og drept av en politimann på en lekeplass i byen i november.

I Missouri brøt det ut opptøyer i august da den svarte tenåringsgutten Michael Brown ble drept av en hvit politimann i byen Ferguson. Da det nylig ble kjent at politimannen slipper tiltalte, brøt det ut nye demonstrasjoner både i Ferguson og i mange andre byer.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling