Frykter opptøyer i Stockholm i dag

Politiet skal prøve å holde homoparade, English Defence League-demonstrasjon og antifascister adskilt.

KAN BLI URO: Politiet frykter scener som dette når blant annet en innvandrerfiendtlig marsj og en stor motdemonstrasjon sammenfaller med homoparaden i Stockholm lørdag.
Arkivfoto: Drago Prvulovic / SCANPIX
KAN BLI URO: Politiet frykter scener som dette når blant annet en innvandrerfiendtlig marsj og en stor motdemonstrasjon sammenfaller med homoparaden i Stockholm lørdag. Arkivfoto: Drago Prvulovic / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet i Stockholm kommer til å ha sin fulle hyre med å unngå konfrontasjoner når flere store demonstrasjoner og arrangementer sammenfaller i den svenske hovedstaden lørdag ettermiddag.

I utgangspunktet er det ventet at en halv million mennesker vil trekke mot sentrum for å få med seg blant annet den populære pride-paraden gjennom gatene.

Men samtidig har høyreekstremistene i English Defence League (EDL) og Swedish Defence League (SDL) planlagt det de kaller «det første globale møtet» i counterjihad-bevegelsen på Norra Bantorget. Det er første gang britene i EDL har reist til Sverige for å markere seg.

Bare rundt 200 vil trolig delta i den lovlige demonstrasjonen, men det er ventet at ekstremistene vil tiltrekke seg langt større motdemonstrasjoner.

Bare én organisasjon, Stopp Nazismen, har fått tillatelse av politiet til å møte opp med 20-30 personer på samme sted som EDL. Men på ulike nettforum har grupperinger som «Stopp EDL», Queers Against Pinkwashing og Motkraft også oppfordret til det som kan bli en langt større ansamling av antifascister.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer