Frykter over 100 smittede i New York

Skoleelever var på Mexico-tur.

SKRUBBER: Ikledd ansiktsmasker rengjør personalet St. Francis Preparatory School i Queens, New York. Flere tillfeller av svineinfluensa er bekreftet hos elever, etter en tur til Mexico hvor sykdommen først hadde utbrudd. Foto: EPA/SCANPIX
SKRUBBER: Ikledd ansiktsmasker rengjør personalet St. Francis Preparatory School i Queens, New York. Flere tillfeller av svineinfluensa er bekreftet hos elever, etter en tur til Mexico hvor sykdommen først hadde utbrudd. Foto: EPA/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det er registrert 45 bekreftede eller antatte smittetilfeller av svineinfluensa i New York. Tallet er ventet å stige, og over 100 syke elever gjennomgår tester, sier ordfører Michael Bloomberg.

Utbruddet virker å begrense seg til en skole i Queens, sier ordføreren.

- Vi tror at det sannsynligvis er mer enn 100 tilfeller av svineinfluensa på skolen, og laboratorietester bekrefter det vi har mistenkt, sier Bloomberg.

Det ble mandag bekreftet 28 smittetilfeller, mens ytterligere 17 sykdomstilfeller antas å være svineinfluensa.

Elever fra skolen har vært på skoletur til Mexico, der rundt 150 personer antas å ha mistet livet som følge av svineinfluensa.

Det er frykt for at den nye svineinfluensaen skal vise seg å være svært smittsom, og New York vurderer å stenge skolene i byen for å hindre smittespredning.

Det amerikanske smitteverninstituttet CDC sier folk som har vært i kontakt med smittede personer, har utviklet influensasymptomer.

- Dette viruset oppfører seg som et influensavirus, og influensavirus sprer seg fra person til person, sier CDC-sjef Richard Besser.


(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer