Frykter over ti personer er tatt av snøskred i Sveits

Flere mennesker er tatt av et snøskred i de sveitsiske alpene tirsdag ettermiddag.

SNØSKRED: Flere mennesker er tatt av et snøskred i de sveitsiske alpene tirsdag ettermiddag.Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Redningsmannskaper kjemper en desperat kamp mot klokka, etter at flere mennesker ble begravet levende etter et stort snøskred i Sveits tirsdag ettermiddag.

Flere helikoptre og et stort antall redningsarbeidere er på stedet for å finne folk som er begravd i snømassene i det populære alpinanlegget Plaine-Morte som ligger i Crans-Montana i de sveitsiske alpene, skriver Süddeutsche Zeitung.

- En enorm mengde snø

Skredet skal ha gått klokka 14.15, og politiet i Valais fikk melding om hendelsen åtte minutter seinere.

- Det var en enorm mengde snø. Det raste 300 meter nedover bakken, og ligger rundt to meter høyt, sier en ansatt ved skianlegget til sveitsiske Le Nouvelliste.

Det er foreløpig uklart hvor mange personer som ble tatt av skredet. Borgermester Nicolas Féraud sier til avisa Le Temps at 10-12 personer er blitt begravet, men understreker samtidig at dette tallet ikke er bekreftet.

- Vi er sjokkerte, og håper på et positivt utfall for disse menneskene, sier Féraud.

FLERE TATT: Flere mennesker er tatt av et snøskred i nærheten av Crans-Montana i Sveits tirsdag ettermiddag. Foto: Anthony Anex / EPA / NTB Scanpix
FLERE TATT: Flere mennesker er tatt av et snøskred i nærheten av Crans-Montana i Sveits tirsdag ettermiddag. Foto: Anthony Anex / EPA / NTB Scanpix Vis mer

Militæret satt inn i søk

Militærstyrker er også kalt inn for å hjelpe til med redningsarbeidet, skriver den sveitsiske avisa Blick.

- Vi har etter anmodning fra sivile myndigheter gjort 84 soldater tilgjengelig, sier militærtalsmann Daniel Reist til Blick.

Det er uvanlig at skred går over oppkjørte skibakker i Sveits. De fleste som mister livet i skred, har kjørt off-piste, skriver NTB som siterer lokale medier.

Flere øyevitner opplyser ifølge Le Nouvelliste at fire personer er hentet ut av snømassene. Den samme avisa skriver at søkene er en utfordring, fordi skituristene i alpinanlegget ikke var utstyrt med skreddetektorer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer