Brann i parkeringshus på Stavanger lufthavn Sola:

- Frykter p-hus med elbiler

Det brenner over flere etasjer i parkeringshuset på Stavanger lufthavn. - Jeg frykter slike parkeringshus med elbiler, sier seksjonsleder i Rogaland brann og redning IKS.

KRAFTIG BRANN: Det har brutt ut kraftig brann i parkeringshuset ved Stavanger lufthavn tirsdag. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
KRAFTIG BRANN: Det har brutt ut kraftig brann i parkeringshuset ved Stavanger lufthavn tirsdag. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det brenner over flere etasjer i parkeringshuset på Stavanger lufthavn, og røykdykkere har av fare for bygningskollaps trukket seg ut av anlegget.

Ifølge Rogaland brann og redning IKS er det mellom 60 og 70 brannmannskaper på stedet.

Avinor opplyser til Dagbladet at det er over 3000 parkeringsplasser i det aktuelle parkeringshuset P1 ved «Kiss and fly»-området på flyplassen, som var bortimot fullt da brannen startet.

Frode Strøm, leder i forebyggende avdeling i Rogaland brann og redning IKS, sier til Dagbladet at han ikke har erfart liknende.

- En slik konstruksjon skal kunne stå imot en slik brann. Her står det mange biler samtidig, som potensielt kan utgjøre en enorm varmeproduksjon ved brann, sier han.

- Et elektrisk kjøretøy

Deler av konstruksjonen i parkeringshuset har tirsdag kveld gitt etter.

- Brannen startet med en bilbrann i parkeringshuset, og har spredd seg kraftig til flere plan, skriver Sør-Vest politidistrikt i en pressemelding.

Gurli Ulverud er kommunikasjonssjef i Avinor, som eier parkeringshuset.

På spørsmål om hvordan deler av konstruksjonen i parkeringshuset kunne gi etter, svarer Ulverud:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.