SVEKKET TAK: Politiet har sperret parkeringsgarasjen i Oslo av frykt for at den skal kollapse. Foto: MMS-tipser/2400
SVEKKET TAK: Politiet har sperret parkeringsgarasjen i Oslo av frykt for at den skal kollapse. Foto: MMS-tipser/2400Vis mer

Frykter parkeringsgarasje i Oslo skal rase sammen

Svekket på grunn av snø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet har sperret av en enetasjes parkeringsgarasje i Hollendergata i Oslo, av frykt for at store snømengder kan føre til at taket raser sammen.

- Det er litt mye snø på taket. En takbjelke har blitt svekket, sier operasjonsleder ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Inne i parkeringshuset skal det være 12-14 biler, får Dagbladet.no opplyst. Disse står i fare for å bli skadet dersom taket raser.

- Vi skal forsøke å tømme det for biler, sier politiet.

Parkeringsgarasjen driftes av Europark, og informasjonsdirektør Pål Gleditsch sier at ingen får entre garasjen for å hente biler før taket er sikret.

- Brann- og redningsetaten har vurdert det dithet at det er en sikkerhetsrisiko og sperret av området. Vi venter nå på en entreprenør som skal sikre taket, sier Gleditsch.

Garasjen skal være et gammelt trebygg dekt av bølgeblikk. Gleditsch sier det er én av seks tredragere som nå har sviktet på grunn av store mengder våt og tung snø.

- Jeg ser en takbjelke som har sprukket. De vet ikke hvor lang tid det tar før vi får hente bilene våre. I morgen, trodde de kanskje, sier en av bilførerne som har parkert kjøretøyet i garasjen til Dagbladet.no.