PENDLERKAOS FRA MANDAG? NSBs regiontog kan nekte å trenge inn flere passasjerer av sikkerhetshensyn - her fra Oslo S som vil få nye utfordringer fra lørdag og særlig mandag. Foto: Heiko Junge, NTB Scanpix.
PENDLERKAOS FRA MANDAG? NSBs regiontog kan nekte å trenge inn flere passasjerer av sikkerhetshensyn - her fra Oslo S som vil få nye utfordringer fra lørdag og særlig mandag. Foto: Heiko Junge, NTB Scanpix.Vis mer

Frykter pendlerkaos: Fulle tog kan nekte å ta med passasjerer

Opptrapping av lokførerstreiken rammer Østfoldbanen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kommende mandag morgen blir den første store testen på om den opptrappede lokførerstreiken vil skape pendlerkaos fra Østfold og Follo til Oslo.

Togsettene på de vanligvis stappfulle lokaltogene Moss - Oslo, Mysen - Oslo og Ski - Oslo blir parkert.

Når streiken trappes opp kommende lørdag vil i alt 118 lokomotivførere være i streik, og alle lokaltogene på Østfoldbanen blir innstilt.

Men det er først etter høstferiehelgen at det store trykket kommer. Og NSB setter fortsatt ikke opp busser som erstatning i en streikesituasjon.

Og 20 000 mennesker skal til og fra Oslo på jobb hver ukedag med lokaltogene som nå blir streikeparkert fordi lokomotivførerne og arbeidsgiversiden krangler om lokførerutdanningen.

- Ikke mange å gå på

- Regiontogene fra Halden til Oslo og videre vil gå etter ordinær ruteplan også når streiken utvides hvis trafikken ikke blir rammet av sykmeldinger eller annet. Det er ikke stort ekstra mannskap å gå i denne situasjonen, sier Håkon Myhre, pressetalsmann for persontog i NSB, til Dagbladet.

Han regner med at Halden-togene vil fylles opp tidligere enn normalt på grunn av streikesituasjon.

- Kommer regiontogene til å stoppe på stasjonene nærmere Oslo hvis de allerede er fulle ?

Kan bli avvist

- Ja, de stopper på stasjonene som vanlig men det er ikke sikkert dørene åpnes for nye passasjerer. Det blir en sikkerhetsvurdering hvor mange passasjerer som kan stappes inn. Derfor kan det skje at passasjerer blir avvist.

- Blir det noen endringer noen endringer for de andre lokalpendeltogene til Oslo ?

- Nei, opptrappingen av streiken berører bare lokaltogene på Østfoldbanen, sier NSBs talsmann.