Frykter PlayStation2 kan bli dødelig våpen

Japanske myndigheter har innført eksport-restriksjoner for den siste modellen av Sonys populære PlayStation-maskin, av frykt for at den skal kunne brukes i avanserte våpensystemer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Militære eksperter sier til avisa Asahi Shimbun at teknologien i maskinene for eksempel er god nok til å kunne brukes i navigasjonssystemet til Tomahawk-raketter.

Å kontrollere hvem som får tilgang til den avanserte spillemaskinen vil imidlertid bli svært vanskelig, ettersom Sony-konsernet har solgt 1,4 millioner eksemplarer siden den kom på markedet 3. mars.

Heretter vil imidlertid alle som ønsker å ta med seg to eller flere PlayStation2-maskiner ut av Japan måtte søke om eksportlisens, og brudd på reglene vil kunne føre til fengsel i opptil fem år.

Det er kvaliteten på datagrafikken og hurtigheten og kvaliteten til minnekortet som angivelig gjør PlayStation2-maskinene velegnet også til militær bruk.

Talsmenn for Sony sa i går at det var med «blandede følelser» de mottok nyheten om de nye reglene.

(NTB)

FARLIG? Den japanske skolegutten Jin Ito var en av mange som sto i kø for å kjøpe PlayStation2 da det kom på markedet i Japan 4. mars.