Frykter plyndring av branntomta

Politiet holder vakt døgnet rundt ved ruinene i Trondheim sentrum. Det kan ligge store verdier på branntomta der blant annet en gullsmed og en urmaker ble rammet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går kveld holdt politiet og brannvesenet møte ved ruinene for å vurdere vaktholdet og videre etterforskning.

Ifølge politioverbetjent Hallgeir Stokken ved Sør-Trøndelag politidistrikt er man redd for at noen skal ta seg inn i de forbrente restene av trehusbebyggelsen, skriver Adressa.

Store verdier

Både en urmaker, gullsmed, fotoforretning og flere andre butikker ble rammet av brannen lørdag. Mange verdier ble berget ut, men man antar at det fortsatt ligger verdisaker i ruinene.

Derfor er det satt inn mellom fire til seks politifolk på vakt utenfor brannstedet. I går kveld skulle det også vurderes hvilke sperringer i sentrum som skal fjernes.

Holder vakt

- Vi kommer til å fortsette med tett vakthold i lang tid, sier Stokken. -Ikke minst er det forretninger som ikke ble så hardt rammet av brannen, som det kan være fare for at noen tar seg inn i. I tillegg til tyverier er vi også redde for at det kan være fare for ras, slik at noen kommer til skade, sier Stokken videre.

I går kveld sa brannvesenet at det muligens må inn tungt maskinelt utstyr for å rote rundt i brannrestene, slik at slukkingen kan nå helt til bunns.

Fire til seks brannmenn er kontinuertlig på vakt for å stanse nye branntilløp.

- Vi er forberedt på at dette kan ta tid. I mellomtiden skal vi holde vakt, lover Stokken.

Hva skal bygges på tomta?

Diskusjonen om gjenoppbyggingen av det brannherjede kvartalet i Trondheim er i gang før røyken har lagt seg.

Næringsdrivende og gårdeiere som ble rammet av brannen er invitert til et møte i regi av Trondheim kommune for å diskutere situasjonen mandag.

- Vi ønsker å gi dem sammenfattet og mest mulig korrekt informasjon om det som er skjedd. I tillegg vil vi snakke om hva som vil skje framover med hensyn til oppbygging, sier ordfører Anne Kathrine Slungård til NTB.

Det kan ta flere år før det brannherjede kvartalet i Midtbyen er gjenreist. Men Trondheim kommune lover rask saksbehandling.

- Jeg håper vi kan gjennomføre gjenoppbygging på kortere tid. Men rimeligvis vil dette ta noe tid. Det er en stor jobb med planlegging og prosjektering, og tempoet i arbeidet må ikke gå ut over kvaliteten, sier kommunaldirektør Magnus Heide Westerberg.

På Adressa.no raser debatten. Du kan lese innleggene her.

<B>MÅ VOKTE BRANNTOMTA:</B> Ennå er det så varmt i brannruinene at det er vanskelig å bevege seg inn. Men politiet frykter at verdiene i ruinene snart kan dra til seg uønsket oppmerksomhet.