Frykter Pokemon-sammensvergelse

I Saudi-Arabia blir Pokemon-produkter revet vekk - og sendt ut av landet igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Pokemon-feberen i flere arabiske land har ført til at religiøse ledere har søkt etter en dypere mening med fantasifigurene. De religiøse lederne i Saudi-Arabia har like godt bannlyst figurene. De mener Pokemon fører til anti-islamsk oppførsel, og tror det kan være en jødisk sammensvergelse bak. Den egentlige meningen var, ifølge de religiøse lederne, å få barna til å vende seg bort fra islam.

Butikkene ble dermed tømt for Pokemon-produkter. På skolene ble Pokemon-figurer, -kort og -klær samlet inn, og alle ordrer til landet ble stoppet, skriver Los Angeles Times.

Nå har også muslimske ledere i Oman, Qatar, Dubai, Jordan og Egypt kommet til samme konklusjon. Ansatte ved japanske ambassader i den arabiske verden har fått spørsmål om hvorvidt Pokemon egentlig betyr «Jeg er en jøde» på japansk.

- Det er bevist at denne leken er en del av en jødisk plan til å ødelegge barnas sinn. Det leder til blasfemisk tenkning og rører ved våre moralverdier og er derfor ekstremt farlig for vår ungdom, sier sjeik Abdel Monem abu Zent, et tidligere parlamentsmedlem i Jordan. Han innrømmer til LA Times at han ikke kjenner så godt til Pokemon. I Egypt sitter akademikeren og predikanten Mohammed abu Laila og mener at Pokemon i foreldrenes øyne er et substitutt for gud.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer