Frykter Pokémon-kriminalitet

Norske foreldre henvender seg til politiet om problemer på grunn av de populære Pokémon-kortene. Barneombudet mener kortenes popularitet er et eksempel på kommersielt press mot barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Pokémon-kortene er et glitrende eksempel på det kommersielle presset barn utsettes for, sier Barneombudets nestleder Anne Brita Normann til VG Nett.

Barneombudet oppfordrer alle foreldre til å sørge for at hobbyen ikke tar overhånd, og har tatt kontakt med Forbrukerombudet for om mulig å begrense markedsføringen av Pokémon-kortene.

Politiet bekrefter at engstelige foreldre tar kontakt om problemer rundt kortene. Men tilstandene er ifølge politiet ikke like ille som i andre land.

Både i USA og Storbritannia har Pokémon-kortene ført til tilfeller av barnekriminalitet. I Bristol brøt noen seg nylig inn i en leketøysbutikk og stjal kort for over 4000 kroner. Politiet er sikre på at barn står bak innbruddet. To smågutter i Wiltshire har også havnet i klammeri med politiet for første gang etter at de med kniv skal ha truet flere andre barn til å gi fra seg kortene sine. Politiet skal ha frarådet foreldrene å la barna ta med seg kortene sine ut.

- Man lar ikke småunger gå rundt med tusenlapper i lomma. Derfor bør man heller ikke la dem gå rundt med kort til like stor verdi, sier en representant for politiet til BBC.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer