Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frykter Pokémon-kriminalitet

Norske foreldre henvender seg til politiet om problemer på grunn av de populære Pokémon-kortene. Barneombudet mener kortenes popularitet er et eksempel på kommersielt press mot barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Pokémon-kortene er et glitrende eksempel på det kommersielle presset barn utsettes for, sier Barneombudets nestleder Anne Brita Normann til VG Nett.

Barneombudet oppfordrer alle foreldre til å sørge for at hobbyen ikke tar overhånd, og har tatt kontakt med Forbrukerombudet for om mulig å begrense markedsføringen av Pokémon-kortene.

Politiet bekrefter at engstelige foreldre tar kontakt om problemer rundt kortene. Men tilstandene er ifølge politiet ikke like ille som i andre land.

Både i USA og Storbritannia har Pokémon-kortene ført til tilfeller av barnekriminalitet. I Bristol brøt noen seg nylig inn i en leketøysbutikk og stjal kort for over 4000 kroner. Politiet er sikre på at barn står bak innbruddet. To smågutter i Wiltshire har også havnet i klammeri med politiet for første gang etter at de med kniv skal ha truet flere andre barn til å gi fra seg kortene sine. Politiet skal ha frarådet foreldrene å la barna ta med seg kortene sine ut.

- Man lar ikke småunger gå rundt med tusenlapper i lomma. Derfor bør man heller ikke la dem gå rundt med kort til like stor verdi, sier en representant for politiet til BBC.

I Norge og Sverige har nå flere skoler lagt ned forbud mot Pokémon-kort.

BARN STJELER:</B> I Storbritannia skal barn ha stjålet Pokemón-kort for tusenvis av kroner, og her hjemme er både foreldre og Barneombudet bekymret.