Frykter politisk islamisme slår an hos unge

Moskeleder mener fattigdom og frustrasjon er problem nummer én. Langer ut mot «parabol-innvandrere».

VIL HØRE HVA FRP HAR Å SI: Direktør Bejzat Becirov ved Islamic Center er bekymret over ungdommene i bydelen Rosengård, men mener sosiale problemer er årsaken og avviser noen form for sharialov. Nå vil han høre hva Frp mener er løsningen på integreringsproblemene. Foto: Eiliv Frich Flydal
VIL HØRE HVA FRP HAR Å SI: Direktør Bejzat Becirov ved Islamic Center er bekymret over ungdommene i bydelen Rosengård, men mener sosiale problemer er årsaken og avviser noen form for sharialov. Nå vil han høre hva Frp mener er løsningen på integreringsproblemene. Foto: Eiliv Frich Flydal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MALMÖ: - Til den delen av byen kjører jeg ikke om kvelden, sier drosjesjåføren på skånsk om moskeen der flere av hans kolleger drar for fredagsbønnen.

- Ranet og rispet Sammen med Db.no sin utsendte er han på vei til Islamic Center, Malmös store moské, som gjerne trekker et par tusen mennesker på ukas siste arbeidsdag. Etter solnedgang kan nabolaget være tøft, men denne formiddagen bidrar vårluften og solskinnet med sitt.- En kollega ble ranet og rispet med kniv under en tur i nabolaget. Han er muslim, men jeg tror ikke de guttene som gjorde det brydde seg om hvor han var fra, sier mannen bak rattet.

Om dagen er moskeen i utkanten av bydelen Rosengård både skole og lekeplass for barn. Når vi ankommer står utålmodige foreldre som bringer eller henter podene ved porten. Skolebussen venter på en femteklasse som skal hjem.

Frp ad portasI dag skal Frps delegasjon inn portene for å diskutere integrering med moskeens direktør Bejzat Becirov. Han har fulgt den norske debatten om Rosengård tett og gleder seg til besøket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer