Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frykter polygamistene skjuler tenåringsbrud i dette gigant-tempelet

Politiet har tatt seg inn på sektens farm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Texas og lokale myndigheter tok seg seint i går kveld inn på området til polygamistsekten Fundamentale Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige i Eldorado.

I går ble 52 jenter busset ut av området, etter anklager om tvangsekteskap og overgrep.

I løpet av gårsdagen ble 131 andre kvinner og barn hentet ut, blant dem omtrent 40 gutter, melder nyhetsbyrået AP.

Myndighetene har tatt affære etter at en 16 år gammel jente ringte dem og fortalte at hun hadde blitt tvangsgiftet med 50-åringen Dale Barlow, og at hun hadde født et barn for 8 måneder siden.

Men den 16 år gamle jenta og den 8 måneder gamle babyen hennes er ikke blant de 183 som hittil er hentet ut.

Politiet har tatt seg inn på det mellom sju og ni kvadratkilometer store området for å leite etter jenta. De frykter at hun er gjemt i sektens gigantiske tempel, ifølge AP.

De vil ta seg inn i tempelet, men det nekte sekten dem først.

- Tempelet er svært spesielt for dem. Det ser ut til å bekymre dem svært mye at en person utenifra i det hele tatt skal ta seg inn i det, sier Allison Palmer, statsadvokat i Tom Green County.

FRYKTER HUN SKJULER SEG HER: Polygamistene nekter å la politiet gjennomsøke gigant-tempelet. Politiet vurderer å bruke makt for å komme seg inn. Foto: Donna McWilliam/AP/Scanpix
FRYKTER HUN SKJULER SEG HER: Polygamistene nekter å la politiet gjennomsøke gigant-tempelet. Politiet vurderer å bruke makt for å komme seg inn. Foto: Donna McWilliam/AP/Scanpix Vis mer

Politiet er derfor tungt bevæpnet, og flere ambulanser har kommet til stedet, i tilfelle situasjonen skal eskalere.

Myndighetene forbereder seg på det verste.

- Vi må ha medisinsk personell på stedet i tilfelle dette skulle utvikle seg i en retning ingen ønsker, sier Palmer.

- Når noen sier «ikke se her», så blir en mistenksom og bekymret for at det er nettopp der en bør se, sier hun.

Avisa San Angelo Standard-Times skriver at politiet nå har kommet seg inn i tempelet, men det er uklart om de fant noe der.

18 av barna som er blitt hentet ut, er blitt tatt hånd om av barnevernet. Myndighetene mener de enten er blitt misbrukt, eller var i umiddelbar fare for å bli det.

Flere av medlemmene i sekten har hjulpet politiet i leitingen etter den 16 år gamle jenta, men samarbeidet har stoppet etter at myndighetene tok seg inn i tempelet, skriver San Angelo Standard-Times.

- Det kan være noen som vil sette seg i mot dette ved å plassere seg mellom politiet og det hellige stedet deres. Hvis vi ikke kan komme til enighet med dem, må vi komme oss inn uansett, sa statsadvokat Palmer til avisa før politiet hadde kommet seg inn.

image: Frykter polygamistene skjuler tenåringsbrud i dette gigant-tempelet

Sekten er utbrytere fra mormonerkirken, og praktiserer polygami fordi de mener det er den rette lære.

De oppfordrer medlemmene til å utdanne barna hjemme.

Avhoppere fra sekten har beskrevet et samfunn der barna oppdras i isolasjon, og at de læres opp til å ikke ha tillit til folk utenfra og til å alltid adlyde ordre fra gruppas ledere.

Sekten ble tidligere ledet av Warren Jeffs. I september i år ble han dømt for voldtekt og for å ha viet en 19-årig mann med en 14 år gammel jente.

Dale Barlows tilsynsfører sier at til avisa The Salt Lake Tribune at Barlow er i Arizona og ikke kjenner jenta som anklager ham for overgrep.

50-åringen ble i fjor dømt til å melde seg til en tilsynsfører i tre år fordi han ble dømt for å ha planlagt å gjennomføre seksuell omgang med en mindreårig.

image: Frykter polygamistene skjuler tenåringsbrud i dette gigant-tempelet
GIFTET SEG MED DEN UNGE JENTA: Dale Barlow.
BLE BUSSET VEKK: 52 jenter ble busset vekk fra polygamistsekten. I går ble ytterligere 131 barn og unge sendt vekk.
SPENT SITUASJON: Politi og ambulansepersonell er kommet til sektens område.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media