Du leser nå Dagbladet Pluss
VIDEO FRA 2010: Over åtte millioner flypassasjerer ble sittende på bakken da Eyjafjallajökull hadde sitt utbrudd i 2010. Nå venter geologer på at nabovulkanen Katla skal eksplodere. Utfallet kan bli langt mer dramatisk enn sist, ifølge eksperter. Video: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Frykter «Porten til helvete» åpnes. Ingen vet når

Det siste vulkanutbruddet på Island var i 2010. Hvis det oppstår et stort utbrudd og man er i nærheten, rekker man ikke komme seg unna, sier ekspert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Island er kjent for sine varme kilder, aktive vulkaner og vakre natur.

Øynasjonen i Nord-Atlanteren har rundt 30 aktive vulkaner, hvorav Katla, Eyjafjallajökull, Grímsvötn og Hekla er blant de mest aktive.

I 2010 hadde vulkanen Eyjafjallajökull et voldsomt utbrudd som lammet lufttrafikken i store deler av Europa. Siden har vulkaneksperter fulgt nøye med på situasjonen ved Katla, også kalt «Porten til helvete».

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer