Frykter «Porten til helvete» åpnes. Ingen vet når

Det siste vulkanutbruddet på Island var i 2010. Hvis det oppstår et stort utbrudd og man er i nærheten, rekker man ikke komme seg unna, sier ekspert.

VIDEO FRA 2010: Over åtte millioner flypassasjerer ble sittende på bakken da Eyjafjallajökull hadde sitt utbrudd i 2010. Nå venter geologer på at nabovulkanen Katla skal eksplodere. Utfallet kan bli langt mer dramatisk enn sist, ifølge eksperter. Video: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Island er kjent for sine varme kilder, aktive vulkaner og vakre natur.

Øynasjonen i Nord-Atlanteren har rundt 30 aktive vulkaner, hvorav Katla, Eyjafjallajökull, Grímsvötn og Hekla er blant de mest aktive.

I 2010 hadde vulkanen Eyjafjallajökull et voldsomt utbrudd som lammet lufttrafikken i store deler av Europa. Siden har vulkaneksperter fulgt nøye med på situasjonen ved Katla, også kalt «Porten til helvete».

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer