Frykter president Assad har mistet kontrollen over sine farligste soldater

Og presidenten beskyldes for å være for soft.

FRYKTET: Bildet av det som skal være Areen al-Assad - slektning av presidenten og soldat i Shabiha-militsen - har gått verden rundt. Gruppa skal stå bak flere av de mest alvorlige massakrene i Syria. Foto: Youtube
FRYKTET: Bildet av det som skal være Areen al-Assad - slektning av presidenten og soldat i Shabiha-militsen - har gått verden rundt. Gruppa skal stå bak flere av de mest alvorlige massakrene i Syria. Foto: Youtube Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det har de siste dagene og ukene kommet den ene meldinga etter den andre om grove overgrep og drap på barn, kvinner og sivile menn i Syria - der despoten Bashar al-Assad konsekvent har skyldt på opprørerne, og vesten ikke har klart å enes om hvordan de skal håndtere tragedien i Syria.

Nå beskyldes Assad for noe nytt: Hans egne mener nå - etter stadige blodbad - at han er blitt for myk og ettergivende.

Daily Telegraph melder at det sprer seg en misnøye blant alawittene, den religiøse fløyen Assad tilhører, med hvordan presidenten har håndtert overgrepene. Avisa rapporterer fra begravelsen til en regjeringssoldat i byen Homs, der flere ropte i kor:

- Bashar er blitt en sunnimuslim.

Alawitter står bak mange av de groveste overgrepene i Syria, og spesielt fryktet er den såkalte Shabiha-militsen - de nådeløse, tungt bevæpnede paramilitære som gjennom Youtube-videoer og lekkede bilder er blitt kjent for sine svulmende muskler og tatoveringer av presidentens hode.

Drepte 20 000 Shabiha er evig lojale, og nådeløst brutale, soldater, som beskyldes for minst to massakrer de seineste ukene - der opptil 200 mennesker, blant dem mange kvinner og barn, er blitt drept.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer