Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frykter priseksplosjon på melk i distriktene

Butikker i distriktene frykter at prisen på melk skal eksplodere etter at frakttilskuddet for melk blir fjernet 1. februar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Butikker i distriktene frykter at prisen på melk skal eksplodere etter at frakttilskuddet for melk blir fjernet 1. februar.

Tilskuddsordningen har sikret lik utsalgspris for melk i hele landet. Årlig er det blitt utbetalt 290 millioner kroner til utjevningsordningen. Tilskuddene har vært høyere jo dyrere transporten fra meieri til butikk har vært, skriver Nationen.

I 77 kommuner har tilskuddene beløpet seg til over en krone per liter. Størst tilskudd fikk øykommunen Utsira fått, med fire kroner per liter melk.

I gjennomsnitt utgjorde tilskuddet 49 øre per liter fordelt på hele landet i fjor. Også andre meieriprodukter som yoghurt og kremfløte falt inn under tilskuddsordningen. Ordningen blir erstattet av et flatt tilskudd på 13 øre literen for de tre nordligste fylkene.

(NTB)

Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media