Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frykter problemer for Røkkes oljeselskap

Analysesjef Anne Gjøen i Handelsbanken Capital Markets frykter emisjon i Det norske oljeselskap.

Karl Johnny Hersvik: Håper på høyere oljepris slik at fremtiden blir lysere for Det norske oljeselskap. Foto: Eivind Yggeseth, Finansavisen
Karl Johnny Hersvik: Håper på høyere oljepris slik at fremtiden blir lysere for Det norske oljeselskap. Foto: Eivind Yggeseth, Finansavisen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Etter gigantoppkjøpet av Marathon Oil og den påfølgende emisjonen sommeren 2014, uttalte Det norske-sjef Karl Johnny Hersvik at selskapet nå var fullfinansiert frem til første olje fra Johan Sverdrup-feltet i 2020.

Kraftig fall i oljeprisen Kort tid etter stupte oljeprisen, og sommeren 2015 stod han nok en gang på scenen og gjentok budskapet, om enn ikke like selvsikker.

Ifølge Finansavisen frykter analysesjef Anne Gjøen i Handelsbanken Capital Markets at emisjonspøkelset snart kommer tilbake i Det norske oljeselskap.

Selv om Det norske, i likhet med alle oljeselskaper, snur hver stein i jakten på innsparinger om dagen så er det de store utleggene i forbindelse med byggingen av Johan Sverdrup som tærer på kontantbeholdningen ifølge analysesjefen.

Kan bryte lånebetingelsene - Hvis vi legger til grunn en oljepris på 30 dollar pr. fat kommer vi frem til at de bryter alle lånebetingelsene. Selv med en snittpris på 40 dollar for 2016 kommer vi frem til at de vil komme i brudd med kravet om en rentedekningsgrad på minimum 3,5, i starten av 2017, sier Gjøen til Finansavisen.

Kommunikasjonsdirektør Rolf Jarle Brøske i Det norske fastholder at selskapet er fullfinansiert frem til Johan Sverdrup er i produksjon.

Følger situasjonen nøye - Men det er klart at en god del av finansieringen ble gjort på en høyere oljepris. Det gjør at vi følger situasjonen nøye, og er i løpende dialog med obligasjonseiere og banker. Det er imidlertid ingenting av det vi ser i dag som tilsier at vi skulle få problemer med arbeidsprogrammet vårt, sier Brøske til Finansavisen.

Kjell Inge Røkke er største aksjonær i Det norske oljeselskap gjennom Aker. 

Flere økonominyheter Hermanrud: Dette er aksjen jeg vil satse på i 2016
Oljeprisen raser ENDA lenger nedover
Bakgrunn: Derfor stuper Kina-børsene

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media