Russland:

Frykter Putins bitre fiende er utsatt for giftangrep

Russiske Aleksej Navalnyj (43) har blitt omtalt som president Vladimir Putins verste fiende og farligste motstander. Forrige uke ble han fengslet. Søndag endte han på sykehus.

ARRESTERT: Aleksej Navalnyj under en demonstrasjon i juni i år. Etter en ny arrestasjon skal opposisjonslederen ha blitt alvorlig syk søndag. Foto: Reuters / Maksim Sjemetov / NTB Scanpix
ARRESTERT: Aleksej Navalnyj under en demonstrasjon i juni i år. Etter en ny arrestasjon skal opposisjonslederen ha blitt alvorlig syk søndag. Foto: Reuters / Maksim Sjemetov / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Forrige uke ble opposisjonspolitikeren Navalnyj, som er Russlands mest profilerte Putin-kritiker, arrestert. Søndag ble han fraktet til sykehus etter at helsetilstanden brått ble alvorlig forverret.

Han skal ha fått store hevelser i ansiktet og kraftig utslett på kroppen.

Navalnyjs tilstand ble først beskrevet som en alvorlig allergisk reaksjon, men ifølge Putin-kritikerens pressetalskvinne utelukker ikke legen at det er snakk om et giftangrep.

- Vi kan ikke utelukke at det som har skadet huden og slimhinnene hans, er giftstoffer som en tredjeperson kan ha påført ham, sier pressetalskvinne Kira Jarmysj ifølge CNN.

Navalnyj skal mandag være tilbakeført til fengslet etter å ha blitt utskrevet fra sykehuset.

Ligner forgiftning

Under en pressekonferanse utenfor sykehuset sa Navalnyjs advokat og lege at han antakeligvis er blitt forgiftet uten at noen blir direkte anklaget.

- Det har aldri vært noen allergisk reaksjon. Det har aldri vært gjort noen toksikologiske prøver. Og det er uklart hvilken substans det er som forårsaket opphovningen og utslettet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer