Tsjetsjenia

Frykter «Putins pitbull» i Norge: - De har testet oss

De flyktet fra krigen i Tsjetsjenia, men føler seg ikke trygge i Norge. Nå ber Mikael (31) norske myndigheter om å ta tak.

VARSLER: Mikael (31) var tidligere geriljasoldat i Tsjetsjenia. Nå forteller han om stor frykt i det tsjetsjenske flyktningsmiljøet. Foto: Karl Martin Jakobsen / Dagbladet
VARSLER: Mikael (31) var tidligere geriljasoldat i Tsjetsjenia. Nå forteller han om stor frykt i det tsjetsjenske flyktningsmiljøet. Foto: Karl Martin Jakobsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I sommer parkerte en BMW på Lørenskog.

Det tyske bilmerket var Norges tredje mest registrerte i fjor, og for et utrent øye var ikke den svartlakkerte bilen noe spesielt syn, kanskje bortsett fra det utenlandske skiltet.

Likevel stoppet en person opp. Han eller hun tok fram mobilkameraet, tok et bilde og sendte det videre. Så spredde frykten seg blant mottakerne.

- Dette viser at de ikke bryr seg. De bryr seg ikke om hva norske myndigheter eller tsjetsjenere tenker. Neste sommer er jeg hundre prosent sikker på at det kommer flere biler. Regimet har testet oss, sier Mikael (31).

Frykten for Kadyrov

31-åringen forteller om hvordan bokstavene KPA ikke er noe vanlig kjennemerke. I virkeligheten står det for Ramzan Kadyrov - den brutale lederen som siden 2007 har styrt Tsjetsjenia med jernhånd.

Selv om bilens tilstedeværelse i Norge i utgangspunktet er helt lovlig, er Kadyrov en mann som mange tsjetsjenere fortsatt frykter.

- Jeg vet hvor brutale de er. De bryr seg ikke om menneskerettigheter, det er ingenting. De har vist det flere ganger, sier Mikael om det tsjetsjenske regimet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer