Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frykter radioaktiv stråling

Statens strålevern er på branntomta ved Oslo Sentralstasjon for å sjekke om det har lekket ut radioaktive stoffer etter brannen i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannmennene slet hardt med å få kontroll over den voldsomme brannen på grunn av vannmangel, og lyktes først etter tre timer. En time seinere kom meldingen om at Posten oppbevarte pakker med radioaktive isotopper i lagerbygningen. Det ble slått alarm på nytt og Statens Strålevern rykket ut for å måle eventuell stråling på branntomta.

Blåsvart røykteppe

Tjukk, blåsvart røyk har tåkelagt hele området helt siden brannen utviklet seg ved 15.30 tida. Røykteppet steg 100 meter til værs og er synlig over hele byen. I kveld råder politiet Oslofolk til å holde vinduene lukket for å unngå å bli utsatt for den giftig røyken.

Eksplosjoner

50 menn og 18 brannbiler kjempet i nesten tre timer før flammehavet på Tomtekaia var under kontroll. Den første meldingen gikk ut på at det brant i en vegg, men flammene spredte seg lynraskt. Etter kort tid var lagret overtent. Tre bygninger er total skadd og millionverdier er gått tapt.

Da det begynte å smelle ved 17-tida ble nysjerrige tilskuere jaget bort av politiet av frykt for kraftige gasseksplosjoner. Det skal ha vært kjemikaler i den ene 100 meter lange lagerbygningen.

Store forsinkelser

Brannen rammet bil, trikk- og togtrafikken til og fra Oslo Sentralstasjon. All togtrafikk gjennom området ble innstilt. Trikkepassasjerene ved Oslo City fikk ved 17-tida beskjed om å finne seg en alternativ vei hjem.

Ved 19-tida kom togtrafikken igang igjen, men trafikkstansen skapte store forsinkelser. Brannen skjedde midt i rushtida. Trafikkmaskinen i Bjørvika er like ved brannstedet. Rushtrafikken sto helt stille i ettermiddag. NSB regner med at togtrafikken skal gå som normalt i morgen.