Frykter Rahila-henleggelse

Norsk politi har fremdeles ikke oversendt bevismateriale til Pakistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Nå frykter enkemannens advokat at straffesaken i Pakistan blir henlagt uten at de norske bevisene i saken er blitt vurdert.

- Saken har stoppet opp på norsk side. Det er grunnen til at den nå kan bli henlagt i Pakistan. Hvis man kan forvente den type passivitet også i fremtidige saker, så har man laget et fristed for for eksempel æresdrap, sier advokat Jan Kildahl til Dagbladet.no.

Blant materialet som ligger i Oslo, er opplysninger om at norsk politi allerede før Rahila Iqbal døde mottok tips om at hun var i fare. Også flere vitnemål fra nære venner av Rahila ligger i Oslo-politiets materiale.

Frykter dødsstraff

Allerede i juni i fjor ba pakistansk politi om norsk bistand i saken. Begrunnelsen for at politiet i Oslo fremdeles ikke har oversendt materialet, er ifølge norske påtalemyndigheter at pakistansk politi ikke har fulgt formelle regler for rettsanmodninger da de ba om å få utlevert bevisene. Samtidig frykter norske myndigheter at de tiltalte skal få dødsstraff dersom bevisene oversendes.

Kildahl er svært kritisk til at norsk politi ennå ikke har vurdert om materialet kan utleveres.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer