Frykter rasistisk seriemorder i Tyskland

Henretter butikkeiere med minoritetsbakgrunn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En butikkeier i Dortmund ble i dag det åttende offeret for det politiet nå frykter er en seriemorder løs i Tyskland.

Siden 2000 har åtte kiosk- og gatekjøkkeneiere blitt skutt og drept på måter som minner om regelrette henrettelser. Alle drapene er utført med samme våpen - en 7.65 millimeter pistol.

Felles for alle ofrene er at de er av utenlandsk opprinnelse. Butikkeieren i Dortmund var av tyrkisk bakgrunn. Det var også seks av de andre. Den siste var av gresk bakgrunn.

- Vi etterforsker alle muligheter, og kan ikke utelukke noe. Mennene kan ha blitt drept i forbindelse med utpressing av beskyttelsespenger, eller det kan ligge et politisk motiv bak. Men vi har ingen konkrete ledetråder som peker oss i retning av en gjerningsmann, sa politiets etterforskningsleder Bert Grickschauch under en pressekonferanse i Dortmund i dag.

Det skal ikke ha vært spor på noen av åstedene av at ofrene ble ranet. Drapene har skjedd på fem forskjellige steder - Nürnberg, München, Hamburg, Rostock og Dortmund.

Tyrkiske politimyndigheter bistår etterforskningen ettersom sju av de drepte har tyrkisk bakgrunn.

Politiet tilbyr nå en dusør på nesten 250 000 kroner til de som har verdifulle opplysninger i saken.

SAMME VÅPEN: Åtte kiosk- og gatekjøkkeneiere er henrettet med samme pistol. Nå frykter tysk politi at en seriemorder herjer. Foto: EPA/Scanpix
SAMME VÅPEN: Åtte kiosk- og gatekjøkkeneiere er henrettet med samme pistol. Nå frykter tysk politi at en seriemorder herjer. Foto: EPA/Scanpix Vis mer
Frykter rasistisk seriemorder i Tyskland