Frykter reformgrep kan gi nytt bomsjokk

Regjeringen har bestemt at private selskaper skal ta over innkrevingen av bompenger fra og med neste sommer. Ap frykter det vil øke regninga for bilistene.

FRYKTER ØKTE KOSTNADER: Ap frykter bomkostnadene vil øke med regjeringens siste grep i bompengereformen. Frps samferdselsminister, Jon Georg Dale, blåser av kritikken. Foto: Jon Ingemundsen, Stavanger Aftenblad.
FRYKTER ØKTE KOSTNADER: Ap frykter bomkostnadene vil øke med regjeringens siste grep i bompengereformen. Frps samferdselsminister, Jon Georg Dale, blåser av kritikken. Foto: Jon Ingemundsen, Stavanger Aftenblad. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Regjeringens bompengereform har redusert antallet bompengeselskaper i landet fra rundt seksti til fem regionale bompengeselskaper.

Nå skal selskapene splittes opp igjen.

Senest neste sommer skal private selskaper få slippe til på markedet - og gjøre jobben med å kreve inn penger fra alle som har Autopass-brikke med de regionale bompengeselskapene i dag.

Arbeiderpartiet rister på hodet over endringen, som de mener kan gi økt bompengeregning.

Bompengeselskaper forteller nemlig om økte kostnader på mange millioner kroner, som følge av endringen.

- Dette blir et kostnadssluk, og det overrasker ikke oss. Da dette begynte, fikk vi entydige signaler både fra bompengeselskapene og fylkeskommunene om at dette var en dårlig og fordyrende ide, sier transportpolitisk talsperson Sverre Myrli (Ap) på Stortinget.

- Vil dette føre til økte bompenger, tror du?

- Det er det helt åpenbart at det vil gjøre. Dette fordyrer hele innkrevingssystemet, og det er ingen andre enn bilistene som betaler det. Mitt inntrykk er at dette ikke er innført ennå, så budskapet vårt til regjeringen er at det ikke er for seint å snu. Dette må samferdselsministeren og regjeringen rett og slett rydde opp i, sier Myrli.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer