Frykter reprise på dette i kveld

Minst 500 arrestert. Se 40 bilder og video fra opptøyene i Toronto.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Politiet gjennomførte i dag flere razziaer på demonstrantenes tilholdssteder i Toronto i et forsøk på å luke ut bråkmakere før nye aksjoner mot G20-toppmøtet i kveld.

I en bygning på campus ved universitetet i Toronto ble minst 50 personer arrestert, samtidig som det ble beslaglagt brostein, køller og steiner, ifølge politiet. Flere arrestasjoner ble også gjort i en park rundt fire kilometer fra G20-bygningene der demonstarntene i kveld samler seg.

Totalt er minst 500 personer arrestert siden urolighetene startet i går, melder nyhetsbyrået AP.

Tusenvis av politifolk i opprørsutstyr står nå igjen klare for å beskytte møtelokalene der statsledere fra 19 av de mektigste statene sammen med EU diskuterer verdensøkonomien.

- Jeg tror ikke de som har vandalisme og vold i byen vår som mål har gjort seg ferdige, så vi vil fortsatt være årvåkne, sier politimester Bill Blair til CNN.

Fire aksjonister ble seint i natt arrestert da de kom opp gjennom et kumlokk etter å ha tatt seg inn i underjordiske tunneller like ved området der politiet har slått jernring rundt toppmøtet.

I gårsdagens voldsomme opptøyer satte demonstrantene fyr på minst fire politibiler, smadret butikkfasader, banker, minibanker og gjorde annet hærverk i gatene.

Svartkledde og maskerte grupper som brøt ut av den fredelige delen av demonstrasjonen prøvde å ta seg til de massive gjerdene som sperrer alle innfartsveier til møtelokalene, og ble møtt av et massivt politioppbud.

Rundt 19 000 politifolk er beordret til Toronto fra hele Canada, og et eget midlertid fengsel er bygget for å huse demonstranter som blir arrestert. Sikkerhetstiltakene har en prislapp på svimlende 900 millioner dollar, ifølge nyhetsbyrået AP.

AMOK I TORONTO: Slik så det ut da den «svarte blokken», de verste bråkmakerne blant anti-G20-demonstrantene, herjet i går og i natt. Alle Foto: AP/AFP/REUTERS/SCANPIX
TATT I DAG: Politiet gjorde nye arrestasjoner søndag, for å komme bråkmakerne i forkjøpet.
TATT I DAG: Politiet gjorde nye arrestasjoner søndag, for å komme bråkmakerne i forkjøpet. Vis mer