Frykter Røkkestyrt havforskning

- Departementet må gå inn og sikre Havforskningsinstituttets troverdighet, mener Lars Haltbrekken.

GÅR UT OVER TROVERDIGHETEN: Lars Haltbrekken i Naturvernforbundet er sterkt kritisk til dobbeltrollene til nåværende og tidligere styremedlemmer i Havforskningsinstitutet. Foto: SCANPIX.
GÅR UT OVER TROVERDIGHETEN: Lars Haltbrekken i Naturvernforbundet er sterkt kritisk til dobbeltrollene til nåværende og tidligere styremedlemmer i Havforskningsinstitutet. Foto: SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Dagbladet har denne uka avslørt tette bånd mellom Havforskningsinstituttet og Kjell Inge Røkke.

Den mektige fiskeritoppen Leiv Grønnevet satt lenge som styreleder ved instituttet. Samtidig var han styremedlem i Røkke-selskapet Aker Seafoods og drev lobbyvirksomhet for Aker BioMarine da selskapet trengte krillkonsesjoner. Lisbeth Berg-Hansen sitter fortsatt som styremedlem både ved instituttet og i Akersystemet.

— Dette er utrolig uheldige koblinger som er veldig alvorlig for det som skal være en uavhengig forskningsinstans. Nå må Fiskeridepartementet rydde opp og sikre troverdigheten til Havforskningsinstituttet, sier leder i Naturvernforbundet Lars Haltbrekken.

I går gikk varamedlem i Havforskningsinstituttets styre, Arne Pedersen, ut med knallhard kritikk av rolleblanding og særfordeler for Kjell Inge Røkke. Naturvernforbundets leder er ikke mildere i tonen.

— Røkkestyrt forskning—Jeg frykter at vi får en Røkkestyrt fiskeriforskning som bare bygger oppunder det Røkke gjør, der han sitter på begge sider av bordet både i forhold til uttaket av krill og hvor stort uttaket skal være, sier Haltbrekken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer