Frykter russ har fått i seg metanol

Politiet i Bergen slår alarm.

ADVARER: Politiet opplyser at de aktuelle personene viser nevrologiske symptomer som er uforenlige med alkohol. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
ADVARER: Politiet opplyser at de aktuelle personene viser nevrologiske symptomer som er uforenlige med alkohol. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB ScanpixVis mer

Politiet frykter at russ kan ha fått i seg den giftige alkoholen metanol, etter at flere i Bergens-området har havnet på sykehus den siste uka. Det skriver BA.

Metanol er vanskelig å skille fra vanlig alkohol (etanol), siden de to stoffene har samme lukt, utseende og smak. Fordi metanol i kroppen brytes ned til maursyre, kan den gi synsskader, i enkelte tilfeller blindhet, og kan i verste fall være dødelig.

Bente Liland, leder for kriminalitetsforebyggende avsnitt i Bergen sentrum, opplyser til Dagbladet at de ble varslet av medisinsk avdeling på Haukeland sykehus.

- I helga fikk de inn tre russ med litt spesiell form for rus, med symptomer som ikke er forenlige med alkohol. Selv sier de at de ikke har inntatt andre midler, sier Liland.

Hun understreker at politiet ikke er sikre på at det dreier seg om metanol. Det vil de først få svar på når prøvene fra de aktuelle personene er analysert.

- Vi ønsker å være føre var og gå ut med en advarsel. Samtidig oppfordrer vi alle til å passe på sine egne drikkevarer og ikke ta imot alkohol fra andre, sier politioverbetjenten.

Metanolmistanken styrkes av at den ene av de innlagte har opplyst at smuglersprit kunne være i omløp.

- Dette er noe som blir tilbudt russen, forklarer Liland.