Frykter russ har fått i seg metanol

Politiet i Bergen slår alarm.

ADVARER: Politiet opplyser at de aktuelle personene viser nevrologiske symptomer som er uforenlige med alkohol. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
ADVARER: Politiet opplyser at de aktuelle personene viser nevrologiske symptomer som er uforenlige med alkohol. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiet frykter at russ kan ha fått i seg den giftige alkoholen metanol, etter at flere i Bergens-området har havnet på sykehus den siste uka. Det skriver BA.

Metanol er vanskelig å skille fra vanlig alkohol (etanol), siden de to stoffene har samme lukt, utseende og smak. Fordi metanol i kroppen brytes ned til maursyre, kan den gi synsskader, i enkelte tilfeller blindhet, og kan i verste fall være dødelig.

Bente Liland, leder for kriminalitetsforebyggende avsnitt i Bergen sentrum, opplyser til Dagbladet at de ble varslet av medisinsk avdeling på Haukeland sykehus.

- I helga fikk de inn tre russ med litt spesiell form for rus, med symptomer som ikke er forenlige med alkohol. Selv sier de at de ikke har inntatt andre midler, sier Liland.

Hun understreker at politiet ikke er sikre på at det dreier seg om metanol. Det vil de først få svar på når prøvene fra de aktuelle personene er analysert.

- Vi ønsker å være føre var og gå ut med en advarsel. Samtidig oppfordrer vi alle til å passe på sine egne drikkevarer og ikke ta imot alkohol fra andre, sier politioverbetjenten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer